Papa Francisc condamnă persecuţia creştinilor în timpul slujbei din Vinerea Mare

Papa Francisc a condamnat "tăcerea complice" privind uciderea unor creştini, în timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiată la Roma, relatează BBC News Online.

1097 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc condamnă persecuţia creştinilor în timpul slujbei din Vinerea Mare

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeci de mii de pelerini i s-au alăturat Papei pentru Via Crucis, o procesiune care s-a desfăşurat în jurul Colosseumului şi care aminteşte de răstignirea lui Iisus.

Printre cei care au purtat crucea în timpul procesiunii s-au numărat refugiaţi sirieni şi irakieni, dar şi nigerieni care au scăpat de persecuţiile grupării teroriste Boko Haram.

Ceremonia a avut loc la o zi după ce aproape 150 de persoane au fost ucise într-un atac al grupării al-Shabab asupra unei universităţi kenyene.

"Încă vedem astăzi fraţii noştri persecutaţi, decapitaţi şi răstigniţi pentru credinţa lor în Tine (Iisus), în faţa noastră şi adesea cu tăcerea noastră complice", a afirmat Suveranul Pontif, în timpul ceremoniei de la Colosseum.

Anterior, Papa a condamnat atacul din Kenya, unde creştinii au fost selectaţi şi împuşcaţi, ca fiind un act de o "brutalitate fără sens".

Într-o altă ceremonie din Vinerea Mare, Papa Francisc l-a ascultat pe predicatorul oficial al Vaticanului, Raniero Cantalamessa, denunţând "indiferenţa tulburătoare a instituţiilor internaţionale în faţa uciderii creştinilor".

El a menţionat de asemenea atacul din Kenya, dar şi decapitarea a 22 de creştini copţi egipteni de către gruparea Stat Islamic, în Libia, în februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici