Papa Francisc, despre tema momentului: smart working poate fi o soluţie bună

Prima declaraţie a Suveranului Pontif despre smart working: poate fi o soluţie bună, cât timp nu îi izolează pe angajaţi şi nu îi împiedică să se simtă parte a unei comunităţi.

590 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, despre tema momentului: smart working poate fi o soluţie bună

Papa Francisc, despre tema momentului: smart working poate fi o soluţie bună

Papa Francisc a spus, după ce a primit în audienţă conducerea Institutului de Asigurări împotriva Accidentelor de Muncă: "Tehnologia a favorizat dezvoltarea muncii la distanţă, care în anumite cazuri poate fi o soluţie bună, atâta timp cât nu îi izolează pe angajaţi şi nu îi împiedică să se simtă parte a unei comunităţi".

Pentru că "separarea netă între mediile de viaţă familială şi mediile de lucru a avut consecinţe negative nu numai asupra familiei, ci şi asupra culturii muncii", spune Papa Francisc: "A întărit ideea că familia este locul de consum şi întreprinderea locul de producţie, iar acest lucru este prea simplist. I-a făcut pe oameni să creadă că îngrijirea este treaba exclusivă a familiei şi că nu are nimic de-a face cu munca. A riscat să dezvolte mentalitatea conform căreia oamenii au valoare când produc, iar în afara producţiei îşi pierd valoarea, identificându-se exclusiv cu banii”.

Reflecţia Papei s-a concentrat asupra "culturii risipei", pe care a denunţat-o de multe ori, conform Corriere della Sera.

"Risipa se manifestă în multe feluri, cum ar fi obsesia de a reduce costurile forţei de muncă, fără a realiza consecinţele grave pe care le provoacă, deoarece şomajul produs are ca efect direct extinderea graniţelor sărăciei".

„Trebuie să ne amintim că viaţa nu are preţ. Sănătatea unei persoane nu poate fi schimbată pentru câţiva bănuţi în plus sau pentru interesul individual al cuiva. Un aspect al culturii de lepădare este tendinţa de a da vina pe victime. Vedem acest lucru tot timpul, este un mod de justificare şi este un semn al sărăciei umane în care riscăm să facem să cadă relaţiile, dacă pierdem ierarhia corectă a valorilor, care are în prim plan demnitatea persoanei umane", a afirmat Suveranul Pontif.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici