Papa Francisc îi critică dur pe "preoţii trişti"

Papa Francisc i-a criticat dur, joi, pe preoţii "trişti" care se cantonează în a fi "gestionari", îndemnându-i să îşi dinamizeze slujbele în vederea combaterii "crizei de identitate sacerdotală".

1080 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îi critică dur pe "preoţii trişti"

Papa Francisc îi critică dur pe "preoţii trişti" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În omilia susţinută în faţa a aproximativ 1.600 de cardinali, preoţi şi credincioşi reuniţi la mesa de Joia Sfântă, în care Papa trasează, în mod tradiţional, orientări pentru cler, el i-a îndemnat pe membrii acestuia să meargă la "periferii" şi să ducă Evanghelia celor care "nu au absolut nimic".

Papa Francisc i-a criticat pe "preoţii trişti" care, puţin câte puţin, s-au "transformat în colecţionari de antichităţi sau de noutăţi". "Nu predică despre ei şi nici din inimă" şi "nici nu primesc vreo mulţumire afectuoasă, care vine din inimă", a constatat el.

"Preotul care nu iese din el-însuşi, în loc să fie un mediator, se converteşte puţin câte puţin într-un intermediar, în gestionar", a continuat Francisc.

Printr-o asemenea "nemulţumire", "aşa-zisa criză de identitate sacerdotală ne ameninţă pe toţi şi se grefează pe o criză a civilizaţiei", a apreciat Papa argentinian.

Fostul cardinal Jorge Bergoglio a îndemnat în mai multe rânduri clerul să meargă "la periferii". "Acolo unde se află suferinţa, unde este vărsat sânge, există o orbire care vrea să vadă, există prizonieri ai unor patroni atât de răi", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici