Papa Francisc, „rănit“ la aflarea veştii că Sfânta Sofia din Istanbul redevine moschee: „Sunt profund îndurerat“

  • Papa Francisc este „profund îndurerat“ din cauza deciziei Turciei ca Hagia Sophia să redevină moschee.
  • O hotărâre judecătorească a anulat statutul de muzeu al Catedralei Sfânta Sofia.
  • Hagia Sophia face parte din Patrimoniul Mondial Unesco.
1881 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, „rănit“ la aflarea veştii că Sfânta Sofia din Istanbul redevine moschee: „Sunt profund îndurerat“

Papa Francisc, „rănit“ la aflarea veştii că Sfânta Sofia din Istanbul redevine moschee: „Sunt profund îndurerat“

Papa Francisc a mărturisit că este „rănit” de decizia Turciei de a face din Catedrala Hagia Sophia din Istanbul moschee, scrie Reuters.

„Gândurile mele merg spre Istanbul. Mă gândesc la Sfânta Sofia şi sunt profund îndurerat“, a spus el în timpul slujbei săptămânale din Piaţa Sf. Petru.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a anunţat că primele rugăciuni la Sfânta Sofia vor avea loc pe 24 iulie, după ce catedrala a fost transformată în moschee în urma unei hotărâri judecătoreşti care i-a anulat statutul de muzeu.

Consiliul Mondial al Bisericilor i-a cerut lui Erdogan să-şi schimbe decizia, în timp ce Patriarhul Bartolomeu, liderul spiritual al creştinilor ortodocşi a numit acţiunea dezamăgitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici