Papa Francisc: Religiile lumii trebuie să se unească pentru a se opune devastării mediului

Papa Francisc a arătat că este esenţial ca toate religiile lumii să se unească pentru a se opune devastării mediului înconjurător. Papa plănuia să prezideze deschiderea Pavilionului Credinţei la conferinţa privind clima C0P28 din Dubai, dar o bronşită acută l-a obligat să rămână la Vatican.

528 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Religiile lumii trebuie să se unească pentru a se opune devastării mediului

Papa Francisc a arătat, duminică, că este esenţial ca toate religiile lumii să se unească pentru a se opune devastării "rapace" a mediului înconjurător, relevă Reuters. Papa plănuia să prezideze deschiderea Pavilionului Credinţei la conferinţa privind clima C0P28 din Dubai, dar o bronşită acută l-a obligat să rămână la Vatican.

Secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, a citit mesajul în locul său, aşa cum a făcut şi cu discursul Papei Francisc la conferinţa de sâmbătă.

"Religiile, ca voci ale conştiinţei umanităţii, ne reamintesc că suntem creaturi finite, care au nevoie de infinit", a spus Papa, menţionând că un Pavilion al Credinţei a fost o premieră la o conferinţă COP.

"Pentru că suntem într-adevăr muritori, avem limitele noastre, iar protejarea vieţii presupune, de asemenea, să ne opunem iluziei rapace a omnipotenţei care ne devastează planeta", a spus el. Religiile, a mai arătat el, "trebuie să acţioneze urgent în favoarea mediului", să-şi educe membrii la "un stil de viaţă sobru şi fratern" în locul celui risipitor şi să lucreze pentru o revenire la contemplarea individuală a măreţiei naturii.

"Aceasta este o obligaţie esenţială pentru religii, care sunt chemate să predea contemplaţia, întrucât creaţia nu este doar un ecosistem pe care trebuie să-l conservăm, ci şi un dar pe care trebuie să-l îmbrăţişăm. O lume săracă în contemplaţie va fi o lume poluată sufleteşte, o lume care va continua să se debaraseze de oameni şi să producă deşeuri", a mai arătat Suveranul Pontif.

În discursul său principal de sâmbătă la conferinţă, Papa Francisc a repetat apelul său pentru eliminarea combustibililor fosili. Sute de instituţii catolice din întreaga lume au anunţat că intenţionează să renunţe la ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici