Papa îndreamnă teroriştii Hamas să elibereze ostaticii. Susţine că Israel are dreptul la autoapărare

Papa Francisc a cerut ferm, miercuri, grupării Hamas, să elibereze ostaticii israelieni şi susţine că Israelul are dreptul la autoapărare, potrivit Reuters.

243 afișări
Imaginea articolului Papa îndreamnă teroriştii Hamas să elibereze ostaticii. Susţine că Israel are dreptul la autoapărare

Discursul Papei a fost unul sobru: „Continui să urmăresc, cu durere şi îngrijorare, ceea ce se întâmplă în Israel şi Palestina. Atât de multe persoane au fost ucise, iar altele rănite. Mă rog pentru familiile care au văzut o zi de sărbătoare transformându-se într-o zi de doliu şi cer ca ostaticii să fie eliberaţi imediat”.

Cât despre Israel, Papa susţine că cei care sunt atacaţi au dreptul să se apere. În acelaşi timp, este îngrijorat cu privire la palestinienii rămaşi în Gaza sub asediu.

„Este dreptul celor atacaţi să se apere, dar sunt foarte îngrijorat de asediul total în care trăiesc palestinienii în Gaza, unde au fost, de asemenea, multe victime nevinovate” a mai spus liderul creştinătăţii de la Vatican.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici