Papa oferă clarificări în privinţa păcatului homosexualiăţii. Ce este considerat moral de învăţătura catolică?

  • Papa Francisc a clarificat un subiect sensibil: păcatul homosexualităţii
  • Învăţătura morală oficială catolică prevede că orice act sexual în afara căsătoriei este păcat
  • Francisc a îndemnat clericii să fie mai înţelegători cu cei din comunitatea LGBTQ
20564 afișări
Imaginea articolului Papa oferă clarificări în privinţa păcatului homosexualiăţii. Ce este considerat moral de învăţătura catolică?

Papa oferă clarificări în privinţa păcatului homosexualiăţii. Ce este considerat moral de învăţătura catolică?

Papa Francisc şi-a clarificat comentariile recente despre homosexualitate şi păcat. Suveranul Pontif a precizat că se referea doar la învăţătura morală oficială catolică, în care orice act sexual în afara căsătoriei este un păcat.

Chiar dacă morala este aplicată de unii preoţi în litera tiparului, Francisc a ţinut să amintească că dogma creştină nu este rigidă şi poate fi supusă unor derogări în funcţie de circumstanţe.

Nu este prima dată când papa abordează acest subiect controversat. Francisc militează activ pentru decriminalizarea homosexualităţii în ochii clericilor şi a enoriaşilor, care au tendinţa să judece nefondat anumite persoane ţinând cont de acest aspect.

„Bine, dar mai întâi să facem distincţia între un păcat şi o crimă. Este, de asemenea, un păcat să nu fii milostiv cu aproapele tău”, a declarat Papa Francisc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici