Parchetul italian dispune de probe împotriva lui Silvio Berlusconi

Parchetul din Milano afirmă că dispune de probe, cum ar fi punerea la dispoziţie de apartamente, în ancheta condusă împotriva şefului Guvernului Silvio Berlusconi pentru prostituţie cu minore şi abuz în funcţie, într-un document dat publicităţii luni.

29 afișări
Imaginea articolului Parchetul italian dispune de probe împotriva lui Silvio Berlusconi

Parchetul italian dispune de probe împotriva lui Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parchetul a anunţat vineri că a demarat o anchetă şi a cerut judecarea rapidă a lui Berlusconi pentru acuzaţia că a întreţinut relaţii intime plătite cu Ruby, o tânără marocancă, minoră în acea perioadă, şi pentru că s-a folosit de funcţia sa pentru a o elibera, când ea a fost arestată pentru un presupus furt în mai.

"Un număr semnificativ de tinere au întreţinut relaţii sexuale cu Silvio Berlusconi în reşedinţele sale, în schimbul plăţii unor sume de bani", scrie Parchetul, într-un document trimis Camerei Deputaţilor, pentru a cere autorizaţia de a percheziţiona biroul contabilului premierului.

Săptămâna trecută, magistraţii au ordonat poliţiei să inspecteze cabinetul lui Giuseppe Spinelli de la Segrate, în apropiere de Milano, dar agenţii l-au găsit încuiat, biroul fiind considerat ca făcând parte din activitatea de deputat a lui Berlusconi. Din acest motiv este obligatorie obţinerea unei autorizaţii speciale acordată de Cameră.

În documentul său, Parchetul afirmă că dispune de "ample elemente probatorii care reies din anchetă" privind locuinţele acordate de Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, unor tinere care participau la petreceri organizate în reşedinţa sa din Arcore, în apropiere de Milano.

Parchetul citează în special declaraţiile lui Ruby datând din 3 august, potrivit cărora "unele tinere care participau la (petreceri) primeau din partea lui Silvio Berlusconi disponibilitatea unor apartamente gratuite situate în Milano Due", un cartier luxos din Milano.

Ruby, pe numele său adevărat Karima el Mahroug, "a mers la Arcore în perioada februarie-mai 2010", potrivit Parchetului care afirmă că a obţinut această dovadă cu ajutorul semnalului emis de telefoanele sale mobile.

Mass-media a realizat la acest sfârşit de săptămână tot mai multe reportaje în acest cartier luxos, construit în anii '70-80 de Berlusconi, dezvoltator imobiliar în acea perioadă. Ei au constatat că acolo locuiau numeroase tinere care au făcut carieră la posturile private ale magnatului.

În cazul în care ar fi deferit justiţiei, Berlusconi riscă de la şase luni la trei ani de închisoare pentru prostituţie cu minore şi şase până la 12 ani pentru abuz în funcţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici