Paris 2024 dezvăluie flotila de ambarcaţiuni pentru ceremonia istorică de deschidere de pe Sena

Paris 2024 a avansat propunerea pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de-a lungul Senei, cu 42 de companii fluviale angajate şi 116 ambarcaţiuni pariziene şi regionale identificate momentan pentru transportul sportivilor de-a lungul Senei, pe 26 iulie 2024, dezvăluie organizatorii.

243 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 dezvăluie flotila de ambarcaţiuni pentru ceremonia istorică de deschidere de pe Sena

Paris 2024, Facebook

Se aşteaptă ca 98% dintre ambarcaţiunile folosite la ceremonia de deschidere să fie din capitala franceză, dar organizatorii au obţinut sprijinul companiei de ambarcaţiuni turistice Batorama, cu sediul la Strasbourg, al cărei director general, Isabelle Burget, a declarat că este o "onoare" să facă parte din flota planificată.

Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, a salutat sprijinul din partea proprietarilor de ambarcaţiuni pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de anul viitor.

"Pe 26 iulie 2024, peste un miliard de telespectatori se vor îndrepta spre Paris şi spre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice", a declarat triplul campion olimpic la canoe slalom, citat de insidethegames.

"Fără proprietarii de ambarcaţiuni, acest proiect ambiţios al unei ceremonii pe Sena nu ar fi fost posibil. Suntem foarte fericiţi şi recunoscători că putem conta pe ei pentru a face posibilă organizarea acestei ceremonii fără precedent, emoţionante şi, sperăm noi, cea mai mare ceremonie din istoria Jocurilor".

Se aşteaptă ca între 140 şi 170 de ambarcaţiuni să fie folosite pentru cei 10.500 de sportivi la ceremonia de deschidere, care va necesita o operaţiune de securitate uriaşă.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a estimat că va fi nevoie de 25.000 de agenţi de securitate şi se aşteaptă ca 35.000 de poliţişti să fie mobilizaţi.

Planurile iniţiale schiţate în decembrie 2021 prevedeau că 600.000 de persoane vor putea asista la Ceremonie, dar ministrul francez al Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, a dezvăluit săptămâna trecută că numărul este în curs de "reestimare".

Biletele, cu preţuri cuprinse între 90 şi 2.700 de euro, vor fi puse în vânzare pentru prima dată prin intermediul unui sistem de vot, luna viitoare.

Preşedintele Entreprises Fluviales de France, Didier Léandri, a declarat că ceremonia de deschidere este "o oportunitate pentru industria fluvială de a-şi pune valorile de angajament, excelenţă şi sobrietate ecologică la dispoziţia Olimpismului".

Preşedintele Comunităţii Portuare din Paris, Olivier Jamey, a fost de acord că aceasta "oferă companiilor fluviale ocazia de a se uni într-o echipă impresionantă".

La Paris 2024 va avea loc prima ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice organizată în afara unui stadion.

Ceremonia de închidere urmează să aibă loc pe Stade de France la 11 august.

Pentru Jocurile Paralimpice, ceremonia de deschidere este programată pentru 28 august, în Place de la Concorde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici