Parlamentul Bavariei: Amenzi de la 2.000 la 4.000 de euro pentru limbaj necivilizat

  • Parlamentul landului Bavaria a adoptat o nouă regulă menită să tempereze atmosfera din timpul dezbaterilor.
  • Parlamentarii care folosesc un limbaj jignitor sau agresiv vor fi amendaţi.
327 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Bavariei: Amenzi de la 2.000 la 4.000 de euro pentru limbaj necivilizat

Toate partidele din Maximilianeum, cu excepţia partidului de extremă dreapta AfD, au susţinut moţiunea propusă de preşedinta Ilse Aigner. Măsura vine ca un răspuns la înrăutăţirea tonului dezbaterilor, în special după intrarea AfD în parlament în 2018, potrivit BR24.

BR24 a obţinut informaţii despre mărimea amenzii care urmează să fie plătită pentru folosirea unui limbaj ofensator şi promovarea unui ton agresiv şi nepoliticos în sala Parlamentului. În funcţie de gravitatea alegerii cuvintelor, se discută despre sume de până la 2.000 de euro. În caz de recidivă, aceasta poate ajunge până la 4.000 de euro.

Şi asta nu este tot. Parlamentarul care se comportă necorespunzător ar putea fi dat afară din şedinţă şi alungat pentru o perioadă de până la zece şedinţe, ceea ce se poate traduce prin şase luni de concediu forţat, notează The Mayor.

Amenzile propriu-zise nu vor fi înmânate şi plătite direct în plenul parlamentului. Conducerea parlamentului va decide cu calm asupra fiecărei „deraieri” şi a posibilelor consecinţe.

Deputatul în cauză va avea dreptul de a obiecta.

Parlamentul bavarez nu este primul legislativ german care aplică astfel de sancţiuni. Bundestag, parlamentul federal al naţiunii, le-a introdus în 2021, deşi acolo sunt pe jumătate mai severe - 1.000 de euro pentru infracţiune şi 2.000 dacă este vorba de un caz repetat.

Parlamentele landurilor Renania de Nord-Westfalia şi Brandenburg impun, de asemenea, amenzi pentru comportament necivilizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici