Parlamentul Pakistanului cere o anchetă ONU în cazul asasinării lui Benazir Bhutto

Parlamentul pakistanez dominat de opozanţi ai preşedintelui Pervez Musharraf a adoptat luni o rezoluţie, cerând Guvernului să solicite o investigaţie ONU în cazul asasinării fostului premier Benazir Bhutto.

16 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Pakistanului cere o anchetă ONU în cazul asasinării lui Benazir Bhutto

Parlamentul Pakistanului cere o anchetă ONU în cazul asasinării lui Benazir Bhutto (imagine: Mediafax Foto)

Bhutto a fos ucisă într-un atac comis la 27 decembrie după un miting electoral la Rawalpindi.

"Ar trebui să îi identifice pe vinovaţii, autorii, organizatorii şi finanţatorii din spatele acestei crime odioase şi să îi aducă în faţa justiţiei", a declarat ministrul Justiţiei, Farooq Naek, referitor la ancheta pe care vrea să o solicite.

Musharraf, care a devenit tot mai izolat după înfrângerea zdrobitoare a aliaţilor săi în alegerile de la 18 februarie, s-a opus unei anchete ONU în cazul uciderii lui Bhutto.

Poliţia britanică a ajutat la anchetarea asasinatului şi a susţinut versiunea Guvernului cu privire la cauzele morţii lui Bhutto.

Guvernul anterior împreună cu CIA l-au acuzat pe Baitullah Mehsud, un militant al-Qaida care are baza la graniţa afgană, pentru moartea lui Bhutto, o susţinătoare pasionată a campaniei conduse de Statele Unite împotriva militanţilor islamişti. Purtătorul de cuvânt al acestuia a negat însă orice implicare.

Uciderea lui Bhutto a alimentat furia împotriva lui Musharraf, mulţi pakistanezi suspectând că elemente ostile din cadrul serviciilor de informaţii ar fi putut fi autorii asasinării fostului premier şi opozant al regimului militar. Musharraf a negat însă implicarea agenţilor săi de securitate în acest asasinat.

Partidul lui Bhutto, aflat la conducerea coaliţiei de guvernământ, a cerut o anchetă ONU.

Rezoluţia Adunării Naţionale, promovată de Naek şi adoptată în unanimitate, a cerut Guvernului să se adreseze ONU în vederea formării unei "comisii internaţionale de anchetă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici