Partidele de opoziţie din Africa de Sud cer dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate

Partidul sud-african Alianţa Democrată a cerut miercuri dizolvarea Parlamentului de la Cape Town şi organizarea alegerilor anticipate, la o zi după ce moţiunea de cenzură împotriva preşedintelui Jacob Zuma a fost respinsă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

123 afișări
Imaginea articolului Partidele de opoziţie din Africa de Sud cer dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate

Partidele de opoziţie din Africa de Sud cer dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate

Liderul Alianţei Democrate, Mmusi Maimane, a precizat că moţiunea pentru dizolvarea Parlamentului va fi depusă joi, pentru a fi dezbătută în cel mai scurt timp posibil.

Partidul Congresul Naţional African (ANC), din care a făcut parte şi Jacob Zuma, are majoritate în Parlament şi a contribuit la respingerea mai multor moţiuni de cenzură împotriva preşedintelui ţării.

"Congresul Naţional African a câştigat ieri la moţiunea de cenzură din Parlament, dar a pierdut încrederea populaţiei. Credem că votanţii ar trebui să aibă şansă de a-şi exprima opinia despre comportamentul ANC pentru apărarea lui Jacob Zuma. Pe scurt, credem că Parlamentul ar trebui dizolvat acum, pentru ca ţara să organizeze alegeri anticipate", a spus Maimane.

Mandatul preşedintelui Jacob Zuma se încheie în mod oficial în 2019. Acesta s-a confruntat în ultimul an cu scandaluri de corupţie şi popularitate scăzută, iar mai mulţi lideri politici i-au cerut demisia, inclusiv din cadrul partidului său. Cu toate acestea, Congresul Naţional African le-a transmis parlamentarilor să voteze împotriva moţiunii şi şi-a reafirmat sprijinul faţă de Zuma.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici