Coreea de Nord susţine că a eliberat un pastor canadian, condamnat pe viaţă pentru că ar fi încercat să răstoarne regimul de la Phenian

Autorităţile de la Phenian au eliberat un pastor canadian care fusese condamnat la muncă silnică pe viaţă, fiind acuzat că ar fi încercat să răstoarne regimul, a anunţat agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, potrivit site-ului cotidianului The New York Times.

1206 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord susţine că a eliberat un pastor canadian, condamnat pe viaţă pentru că ar fi încercat să răstoarne regimul de la Phenian

KCNA: Coreea de Nord a eliberat un pastor canadian din motive umanitare

Eliberarea are loc la doar o zi după ce Ottawa a anunţat că o delegaţie de oficiali canadieni a călătorit la Phenian pentru a discuta despre cazul pastorului.

Hyeon Soo Lim, un pastor de la una din cele mai mari biserici din Canada, a fost condamnat, în decembrie 2015, la muncă silnică pe viaţă, după ce ar fi încercat să răstoarne regimul de la Phenian, potrivit autorităţilor nord-coreene.

Familia lui Lim a devenit mai îngrijorată în legătură cu starea de sănătate a pastorului în urma decesului unui student american în luna iunie, după 17 luni de detenţie în Coreea de Nord.

KCNA, citând autorităţile de la Phenian, a comunicat că pastorul a fost eliberat din motive umanitare.

Departamentul american de Stat a anunţat că va interzice cetăţenilor din SUA să călătorească în Coreea de Nord, începând din luna septembrie.

Trei cetăţeni americani sunt în continuare în custodia autorităţilor nord-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici