Partidul Dreptate şi Justiţie din Polonia s-a situat pe primul loc la alegerile parlamentare, arată rezultatele Exit-poll

Partidul naţionalist din Polonia Dreptate şi Justiţie (PiS) este pe cale să îşi păstreze majoritatea după alegerile parlamentare de duminică, câştigând 43,6% din voturi, a arătat un sondaj de ieşire de la urne, potrivit Associated Press.

966 afișări
Imaginea articolului Partidul Dreptate şi Justiţie din Polonia s-a situat pe primul loc la alegerile parlamentare, arată rezultatele Exit-poll

Partidul Dreptate şi Justiţie din Polonia s-a situat pe primul loc la alegerile parlamentare, arată rezultatele Exit-poll

Sondajul realizat de compania de cercetare Ipsos a acordat 27,4% din voturi coaliţiei centriste civice, care include partidul Platforma Civică condus anterior de preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk. care a guvernat Polonia în perioada 2007-2015.

Alte partide care par să depăşească pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament sunt: o alianţă de stânga, care a obţinut 11,9% din voturi; Partidul Popular Polonez (conservator agrar) cu 9,6%; iar Confederaţia de extremă dreaptă a obţinut 6,4% din voturi.

Comisia electorală din Polonia va începe publicarea rezultatelor parţiale luni.

Jaroslaw Kaczynski, şeful partidului naţionalist de guvernământ, a declarat victoria în alegerile parlamentare de duminică: „Avem o victorie: în ciuda unui front puternic, am reuşit să câştigăm”.

Partidul de guvernământ din Polonia (PiS) pare să câştige o majoritate în camera inferioară a parlamentului, conform calculelor televiziunii private TVN24.

Taguri:
polonia,
alegeri,
pis

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici