Partidul „Fraţii Italiei” suspendă un candidat din cauza laudelor la adresa lui Hitler

Partidul „Fraţii Italiei”, favorit în sondaje pentru alegerile de duminică din Italia, a suspendat, marţi, un candidat din cauza laudelor la adresa lui Hitler.

280 afișări
Imaginea articolului Partidul „Fraţii Italiei” suspendă un candidat din cauza laudelor la adresa lui Hitler

„Fraţii Italiei” îşi trage rădăcinile dintr-un grup neofascist înfiinţat după cel de-al Doilea Război Mondial, dar liderul său Giorgia Meloni, care se aşteaptă să fie următorul prim-ministru al Italiei, a încercat să se distanţeze de extrema dreaptă şi a declarat că partidul său este conservator, scrie Reuters.

Cu toate acestea, criticii spun că simpatizanţii fasciştilor încă mai există în partid, iar „La Repubblica” a publicat săptămâna aceasta un comentariu postat pe reţelele de socializare, în urmă cu 8 ani, de către un candidat al partidului, Calogero Pisano, care l-a salutat pe Hitler drept un "mare om de stat".

Pisano, care a candidat în alegerile din Sicilia, a lăudat, de asemenea, într-o postare din 2016, pe cineva care o definea pe Meloni drept un "fascist modern", scriind că partidul „Fraţii Italiei” „nu şi-a ascuns niciodată adevăratele idealuri".

Postările au stârnit furia comunităţii evreieşti din Italia.

"Ideea că cei care îl laudă pe Hitler pot sta în următorul parlament este inacceptabilă", a scris pe Twitter Ruth Dureghello, şefa comunităţii evreieşti din Roma.

Ca răspuns la controversă, „Fraţii Italiei” l-a suspendat pe Pisano cu efect imediat. "Din acest moment, Pisano nu mai reprezintă partidul la niciun nivel", a precizat formaţiunea într-o declaraţie.

Pisano însuşi şi-a cerut scuze. "Cu ani în urmă am scris lucruri care erau profund greşite", a declarat el pe Facebook, adăugând că a eliminat postările cu ceva timp în urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici