Patriarhul Rusiei consideră tandemul politic Medvedev - Putin o "binecuvântare"

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Aleksei al II-lea şi-a anunţat oficial susţinerea pentru propunerea lui Dimitri Medvedev de a-l numi prim-ministru pe Vladimir Putin dacă va fi ales preşedinte în 2008.

3 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Rusiei consideră tandemul politic Medvedev - Putin o "binecuvântare"

Patriarhul Rusiei consideră tandemul politic Medvedev - Putin o "binecuvântare"

"Dacă va exista un astfel de tandem şi dacă Vladimir Putin va fi de acord să fie prim-ministru, cred că ar fi o binecuvântare pentru Rusia", a spus Patriarhul Aleksei într-o declaraţie solemnă transmisă de televiziunile ruse.

"Acest lucru ar garanta continuarea politicilor iniţiate în urmă cu opt ani de Vladimir Vladimirovici Putin. De opt ani Rusia este de nerecunoscut, este luată în considerare de comunitatea internaţională", notează şeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

"Din punct de vedere uman, este dificil pentru oricine a fost şef de stat, lider al naţiunii să preia funcţia de şef al Guvernului", a continuat Patriarhul.

"Dar cunoscându-l pe Vladimir Vladimirovici Putin de mulţi ani, pot mărturisi că activităţile lui nu au fost influenţate niciodată de ambiţie şi orgoliu", a dat asigurări Aleksei al al II-lea.

Patriarhul a salutat "devotamentul lui Putin pentru patrie, dragostea de ţară, eforturile enorme pe care le-a făcut şi continuă să le facă pentru binele patriei, pentru puterea, dezvoltarea şi bunăstarea poporului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici