Patru combatanţi proiranieni au fost ucişi în Siria, în atacuri cu rachete atribuite Israelului

  • Israelul este acuzat că a efectuat atacuri cu rachete asupra unor poziţii militare din Siria
  • Patru combatanţi proiranieni au fost ucişi în atacurile din vestul Siriei
345 afișări
Imaginea articolului Patru combatanţi proiranieni au fost ucişi în Siria, în atacuri cu rachete atribuite Israelului

Patru combatanţi proiranieni au fost ucişi în Siria, în atacuri cu rachete atribuite Israelului

Patru militanţi islamişti proiranieni au fost ucişi în urma unor atacuri cu rachete atribuite Israelului care au vizat poziţii militare din vestul Siriei, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Rachete lansate de avioane militare israeliene au vizat, vineri dimineaţă, poziţii militare, inclusiv depozite de armament, ale organizaţiei şiite Hezbollah, în zona Qarah, la 100 de kilometri nord de Damasc, informează cotidianul The Times of Israel.

Oficiali militari sirieni au declarat, potrivit agenţiei SANA, că multe rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene. Două rachete au căzut în Liban, în regiunea Qalamoun, dar nu se ştie dacă sunt rachete ofensive sau proiectile de interceptare.

Patru militanţi islamişti proiranieni au fost ucişi în atacurile atribuite Israelului, conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să facă vreun comentariu pe tema acestui incident. Armata israeliană efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei şiite Hezbollah. Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru susţinerea Administraţiei Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi organizaţii teroriste.

Siria şi Libanul au sesizat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite din cauza atacurilor atribuite Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
siria,
israel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici