Patru explozii în Sahara Occidentală au provocat un mort şi trei răniţi

Patru explozii în oraşul Smara din Sahara Occidentală controlată de Maroc, sâmbătă târziu, au ucis un om şi au rănit alţi trei, au declarat autorităţile locale marocane.

683 afișări
Imaginea articolului Patru explozii în Sahara Occidentală au provocat un mort şi trei răniţi

Patru explozii în Sahara Occidentală au provocat un mort şi trei răniţi

Exploziile au avariat două case, au precizat autorităţile într-o declaraţie, fără a adăuga alte detalii, conform Reuters.

Poliţia judiciară investighează sursa şi natura proiectilelor care au lovit zona rezidenţială.

Marocul consideră Sahara Occidentală ca fiind propriul său teritoriu, dar Frontul Polisario, susţinut de Algeria, doreşte un stat independent. Marocul a declarat că autonomia este maximul pe care îl poate oferi teritoriului ca soluţie politică.

În noiembrie 2020, Polisario a declarat că şi-a reluat lupta armată.

Cele mai multe lupte au fost descrise de ONU ca fiind de "intensitate scăzută" şi au avut loc mai ales în partea de est nelocuită a zidului de securitate construit de Maroc.

Consiliul de Securitate al ONU a îndemnat părţile implicate în conflict să caute o soluţie acceptabilă pentru ambele părţi.

Israelul a fost ultima ţară care a recunoscut suveranitatea Marocului asupra Saharei Occidentale în luna iulie, un pas pe care SUA l-a făcut în 2020.

Alte 28 de ţări - majoritatea africane şi arabe - au deschis consulate în Dakhla sau în oraşul Laayoune, în ceea ce Marocul consideră a fi un sprijin tangibil pentru regimul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici