Patru persoane, acuzate că au cooperat cu serviciile din Israel, au fost condamnate la moarte în Iran

Autorităţile din Iran au condamnat la moarte patru persoane pentru că au „cooperat" cu serviciile secrete israeliene, anunţă agenţia de presă Mehr citată de Reuters.

329 afișări
Imaginea articolului Patru persoane, acuzate că au cooperat cu serviciile din Israel, au fost condamnate la moarte în Iran

Patru persoane au fost condamnate la moarte miercuri de către justiţia iraniană pentru că ar fi cooperat cu serviciile de informaţii israeliene şi ar fi comis răpiri, a anunţat agenţia de presă Mehr.

Republica Islamică a acuzat de mai multe ori Israelul că desfăşoară operaţiuni secrete pe teritoriul său. În ultima vreme, Teheranul a acuzat serviciile de informaţii israeliene şi occidentale că pregătesc un război civil în ţară, care în prezent este cuprinsă de unele dintre cele mai mari proteste antiguvernamentale de la Revoluţia islamică din 1979.

„Cu îndrumarea serviciilor de informaţii sioniste, această reţea de huligani fura şi distrugea proprietăţi private şi publice, răpea oameni şi obţinea mărturisiri false", a anunţat agenţia iraniană.

Mehr a precizat că acuzaţii au fost arestaţi de către Gărzile Revoluţionare şi de Ministerul de Informaţii.

Alte trei persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci şi zece ani pentru presupuse infracţiuni precum acţiuni împotriva securităţii naţionale, complicitate la răpire şi posesie de arme ilegale, a precizat Mehr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici