Patru persoane dispărute şi pagube inimaginabile după inundaţiile din provincia Noua Scoţie, Canada

Cele mai puternice ploi care au lovit provincia canadiană Atlantică Noua Scoţie în ultimii peste 50 de ani au provocat inundaţii care au provocat pagube „inimaginabile”, iar patru persoane sunt date dispărute, inclusiv doi copii, conform anunţului autorităţilor, citate de Reuters.

349 afișări
Imaginea articolului Patru persoane dispărute şi pagube inimaginabile după inundaţiile din provincia Noua Scoţie, Canada

Sursa foto: Twitter

Furtuna, care a început vineri, a însemnat precipitaţii care de obicei cad în trei luni. Inundaţiile au spălat drumuri, au slăbit poduri şi au inundat clădiri.

„Avem o situaţie înspăimântătoare şi semnificativă”, a declarat premierul Noii Scoţii, Tim Houston, adăugând că cel puţin şapte poduri vor trebui reparate sau reconstruite.

„Pagubele materiale la case... sunt inimaginabile”, a declarat el într-o conferinţă de presă. Houston a declarat că provincia va solicita un sprijin semnificativ din partea guvernului federal.

Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor din Toronto că este foarte îngrijorat de inundaţii şi a promis că Ottawa „va fi acolo” pentru provincie.

Inundaţiile au fost cea mai recentă calamitate care s-a abătut asupra Canadei în acest an. Incendiile de vegetaţie au ars deja un număr record de hectare, trimiţând nori de fum în Statele Unite. La începutul acestei luni, ploile abundente au provocat inundaţii în mai multe state din estul SUA.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă în Halifax, cel mai mare oraş din Noua Scoţie, şi în alte patru regiuni.

Municipalitatea regională din Halifax a raportat „pagube semnificative la drumuri şi infrastructură” şi a îndemnat oamenii să rămână acasă şi să nu-şi folosească maşinile.

Imagini postate pe reţelele de socializare din Halifax arătau maşini abandonate, aproape acoperite de inundaţii, iar salvatorii foloseau bărci pentru a salva oameni.

Houston, citând poliţia, a declarat că doi copii sunt dispăruţi după ce maşina în care se aflau s-a scufundat. Într-un alt incident, un bărbat şi un tânăr au fost daţi dispăruţi după ce maşina în care se aflau a intrat în ape adânci.

La un moment dat, peste 80.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Environment Canada preconizează ploi torenţiale în partea de est a provinciei, care vor continua până duminică.

„Oamenii nu ar trebui să presupună că totul s-a terminat. Aceasta este o situaţie foarte dinamică”, a declarat primarul din Halifax, Mike Savage, în cadrul conferinţei de presă, afirmând că oraşul a fost lovit de „ploi de proporţii biblice”.

Meteorologul Ryan Snoddon, de la Canadian Broadcasting Corp, a declarat că ploile din Halifax au fost cele mai abundente de când un uragan a lovit oraşul în 1971.

La începutul zilei de sâmbătă, autorităţile din nordul Noii Scoţii au ordonat evacuarea locuitorilor, pe fondul temerilor că un baraj din apropierea sistemului hidrografic al râului St. Croix s-ar putea rupe. Ulterior, acestea au anulat ordinul de evacuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici