Patru români arestaţi în Brazilia cu aproape 5 kg de cocaină şi 21.000 de pastile de ecstasy

Poliţia Federală braziliană a descoperit ruta braziliană a unei reţele internaţionale utilizate de români pentru trafic de ecstasy şi cocaină, scrie cotidianul Globo, precizând că patru români au fost arestaţi în luna mai, având asupra lor 4,8 kilograme de cocaină şi 21.000 de comprimate de droguri.

629 afișări
Imaginea articolului Patru români arestaţi în Brazilia cu aproape 5 kg de cocaină şi 21.000 de pastile de ecstasy

Patru români arestaţi în Brazilia, cu aproape 5 kg de cocaină şi 21.000 de pastile de ecstasy

Localităţile Natal şi Sao Paulo sunt două puncte logistice pe ruta de transport a narcoticelor, scrie Globo, adăugând că traficanţii folosesc aeroportul Augusto Severo, din Natal, pentru a lua drogurile aduse de la Sao Paulo sau pentru a le trimite în acest oraş.

Sursa citată menţionează că, potrivit datelor Superintendenţei Regionale a Poliţiei Federale din Rio Grande do Norte, românii călătoreau din Europa spre Brazilia având un anumit tip de droguri asupra lor.

Potrivit sursei citate, au fost descoperite mai multe trasee. Astfel, într-o serie de cazuri recent descoperite de Poliţia Federală, românii ieşeau din Portugalia şi treceau prin Sao Paulo sau se duceau direct în zona Rio Grande do Norte. Într-un alt caz, aceştia treceau mai întâi prin ţări precum Olanda, Belgia sau Portugalia înainte de a ajunge în Rio Grande do Norte, unde au şi fost prinşi în flagrant.

Globo descrie şi seria arestărilor operate recent. Astfel, un român în vârstă de 18 ani a fost arestat la 17 mai, acesta având asupra lui două kilograme de cocaină. Persoana respectivă ar fi plecat din România către Portugalia, de unde s-a îmbarcat către Sao Paulo. Cu două zile mai devreme, la 15 mai, poliţia federală a arestat pe aeroportul Augusto Severo un alt cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, având asupra sa peste 21.000 de comprimate de ecstasy. Drogurile au fost descoperite într-un compartiment ascuns al bagajelor, în timpul unui control al poliţiştilor efectuat în zona de sosiri internaţionale a aeroportului. Românul coborâse dintr-o cursă care venea de la Lisabona şi a declarat că plecase din Olanda prin Belgia şi apoi prin Portugalia, de unde s-a îmbarcat către Rio Grande do Norte. Persoana respectivă ar fi urmat să se întoarcă în Olanda cu un alt tip de stupefiante asupra sa.

Poliţia a descoperit, la 10 mai, un alt român, în vârstă de 19 ani, care avea aproape un kilogram de cocaină ascuns în tuburi de pastă de dinţi, deodorant şi şampon.

La 6 mai, un român în vârstă de 31 de ani a fost reţinut de poliţie cu 1,56 de kilograme de cocaină asupra sa. Drogurile erau într-un pachet de plastic, învelit în bandă adezivă şi cusut de un buzunar al unui ghiozdan. Românul ar fi plecat din Portugalia către Sao Paulo, urmând ca apoi să revină în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici