Pavel Filip acuză Rusia că nu oferă informaţii în ancheta privind fonduri sustrase din Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a acuzat miercuri Rusia că nu oferă suficient ajutor autorităţilor moldovene pentru depistarea şi recuperarea fondurilor de un miliard de dolari sustrase din sistemul bancar.

737 afișări
Imaginea articolului Pavel Filip acuză Rusia că nu oferă informaţii în ancheta privind fonduri sustrase din Republica Moldova

Pavel Filip acuză Rusia că nu oferă informaţii în ancheta privind fonduri sustrase din Republica Moldova (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Dispariţia a circa un miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova a generat stupoare în această ţară.

Până în prezent, autorităţile au reuşit să recupereze 600 de milioane de lei moldoveneşti (30,5 milioane de dolari).

"În activităţile de identificare a activelor colaborăm foarte bine cu unele ţări, spre exemplu cu statele baltice, care chiar localizează fondurile şi ne arată exact care este reţeaua, filiera", a spus Pavel Filip, conform site-ului agenţiei Reuters.

"Adevărul este că nu colaborăm foarte bine cu federaţia Rusă în privinţa datelor pe care ni le-ar putea furniza. Nici în privinţa posibilelor filiere sau reţelelor financiare care au legătură cu Rusia", a precizat Pavel Filip.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici