Rebelii sirieni au reuşit să spargă asediul grupării Stat Islamic asupra unui oraş din Siria

Grupurile rebele au reuşit miercuri să spargă asediul militanţilor Stat Islamic asupra unui oraş strategic din nord-vestul Siriei, fapt ce permite redeschidrea principalei rute de transport spre frontiera cu Turcia, informează Reuters, citând Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

2540 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni au reuşit să spargă asediul grupării Stat Islamic asupra unui oraş din Siria

Rebelii sirieni au reuşit să spargă asediul grupării Stat Islamic asupra unui oraş din Siria

Forţele rebele asediate în oraşul Marea au lansat un contraatac împotriva militanţilor Stat Islamic, în urma căruia au reuşit să elibereze satul Kafr Kalbin, pe drumul care leagă oraşul Marea de Azaz, la 20 de kilometri spre nord-vest, a relatat OSDO.

Rebelii care se confruntă cu forţele Stat Islamic în zona de la nord de Alep au primit asistenţă militară de la statele care opun preşedintelui Bashar al Assad.

Săptămâna trecută, rebelii aflaţi sub asediul militanţilor, împreună cu mii de civili, au primit arme de la coaliţia coordonată de SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici