Franţa a lansat, cu ocazia Euro 2016, o aplicaţie telefonică ce va transmite alerte de atac terorist

Guvernul Franţei a lansat, cu ocazia Euro 2016, o aplicaţie pentru telefoane mobile care va transmite alerte în cazul unor atacuri teroriste, informează BBC News online.

1306 afișări
Imaginea articolului Franţa a lansat, cu ocazia Euro 2016, o aplicaţie telefonică ce va transmite alerte de atac terorist

Franţa a lansat, cu ocazia Euro 2016, o aplicaţie telefonică ce va transmite alerte de atac terorist (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

"Aplicaţia va permite transmiterea de alerte, în funcţie de locaţie, în cazul unui atac terorist", a comnunicat Ministerul francez de Interne.

Aplicaţia, dezvoltată după atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, a fost lansată miercuri, cu două zile înainte de începerea Euro 2016.

Utilizatorii aplicaţiei vor putea stabili opt zone despre care vor fi avertizaţi în cazul unui atac terorist.

Toate locaţiile care găzduiesc meciuri cu ocazia Euro 2016, în Franţa, sunt "potenţiale ţinte ale atacurilor teroriste", a avertizat marţi Ministerul britanic de Interne.

Turneul fotbalistic Euro 2016 începe în 10 iunie, în Franţa, şi durează o lună.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici