Pelerinajul de la Mecca: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi

  • Marea Moschee de la Mecca este pregătită pentru credincioşii care vin în pelerinajul sacru anual: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi pentru a preveni infectarea cu SARS-COV-2.
  • Anul acesta doar 1.000 de pelerini vor face pelerinajul sacru de la Mecca.
248 afișări
Imaginea articolului Pelerinajul de la Mecca: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi

Pelerinajul de la Mecca: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi

Marea Moschee de la Mecca este pregătită pentru credincioşii care vin în pelerinajul sacru anual: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi pentru a preveni infectarea cu SARS-COV-2. Anul acesta doar 1.000 de pelerini vor face pelerinajul sacru de la Mecca.

Autorităţile din Arabia Saudită s-au pregătit pentru prima zi a pelerinajului sacru de la Mecca care a început pe 28 iulie şi se încheie pe 2 august.

Moschee a fost dezinfectată pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Pandemia a redus numărul pelerinilor la doar o mie de persoane, prin comparaţie cu două milioane de musulmani care ajungeau în ceilalţi ani. Pentru prima dată la Mecca nu vor veni pelerini din afara ţării. 70% din pelerinii autorizaţi sunt rezidenţi străini în Arabia Saudită, iar restul cetăţeni saudiţi.

Pelerinii vor aduce propriile covoraşe pentru rugăciuni şi pot bea apă doar din buteliile umplute cu apă din fântâna Zamzam.

Arabia Saudită are o rată mare de infecţie cu SARS-COV-2. Până acum peste 264.000 de persoane au contactat virusul şi s-au înregistrat pesteb 2.700 de decese.

„Cerinţele pentru controlul infecţiei sunt la cel mai înalt nivel: igienizarea mâinilor pentru pelerini, purtând masca, păstrând o distanţă fizică şi oferindu-le sfaturi de conştientizare a sănătăţii în timp ce sunt în autobuz şi până când ajung la zona de carantină din Mecca”, a afirmat Sari Assiri, ministrul saudit al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pelerinaj,
mecca,
moschee

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici