Pentagonul, solicitat să verifice dacă au participat militari la violenţele de la Capitoliu

  • Un senator democrat cere Pentagonului să verifice dacă au fost implicaţi militari în "tentativa de lovitură de stat" de la Capitoliu
  • Tammy Duckworth consideră "profund îngrijorătoare" informaţiile privind implicarea unor militari în "insurecţia violentă"
  • Violenţele comise la sediul Congresului de simpatizanţi ai lui Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi
1452 afișări
Imaginea articolului Pentagonul, solicitat să verifice dacă au participat militari la violenţele de la Capitoliu

Sursa foto: profimedia

Senatorul democrat american Tammy Duckworth a cerut, luni, Departamentului Apărării să investigheze dacă militari activi sau în rezervă au fost implicaţi în violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, catalogând incidentele drept "tentativă de lovitură de stat".

Tammy Duckworth consideră "profund îngrijorătoare" informaţiile privind presupusa implicare a unor militari activi şi în rezervă în "insurecţia violentă" de la Washington. Într-o scrisoare trimisă secretarului interimar al Apărării, Chris Miller, senatorul Tammy Duckworth cere Pentagonului să colaboreze cu agenţiile federale şi cu Poliţia Capitoliului în investigaţie.

"Dacă informaţiile se dovedesc a fi reale, situaţia ar fi o insultă ruşinoasă la adresa vastei majorităţi a militarilor care îşi slujesc cu onoare naţiunea în conformitate cu valorile esenţiale ale respectivelor servicii militare", afirmă Tammy Duckworth.

Tammy Duckworth a subliniat că "sunt necesare acţiuni adecvate pentru tragerea la răspundere în conformitate cu regulamentele militare" a angajaţilor din domeniul apărării care au fost implicaţi în violenţe.

Anterior, doi congresmeni democraţi, Ruben Gallego şi Jason Crow, i-au cerut secretarului Forţelor Armate, Ryan McCarthy, să verifice modul în care Garda Naţională a răspuns solicitărilor de mobilizare pentru a ajuta forţele de ordine din Washington.

Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor au depus formal, luni, 11 ianuarie, proiectul de rezoluţie pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în sensul demiterii, liderul de la Casa Albă fiind acuzat de "instigare la insurecţie", după violenţele produse la Capitoliu.

Violenţele comise la Capitoliu, pe 6 ianuarie, de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

Susţinătoarea preşedintelui Trump, omorâtă săptămâna trecută în clădirea Capitolului, este un veteran al Forţelor Aeriene din California. Victima a fost identificată drept Ashli Babbitt, care a fost înrolată în armată timp de 14 ani.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici