Percheziţii în cadrul unei ample operaţiuni anticorupţie în Ucraina

Autorităţile ucrainene fac percheziţii în toată ţara în cadrul unei ample operaţiuni anticorupţie.

488 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în cadrul unei ample operaţiuni anticorupţie în Ucraina

Percheziţii în cadrul unei ample operaţiuni anticorupţie în Ucraina

Percheziţiile anticorupţie s-au desfăşurat în întreaga ţară, a anunţat David Arakhamia, liderul majorităţii parlamentare din Ucraina. Arakhamia a scris pe Telegram că autorităţile au desfăşurat „raiduri de primăvară în loc de o campanie de însămânţare".

Alături de „o serie întreagă de acţiuni de investigaţie sub acoperire", Arakhamia a dezvăluit că au fost efectuate percheziţii imobiliare la fostul ministru de interne Arsen Avakov, la omul de afaceri Ihor Kolomoisky şi la politicianul Vadim Stolar, potrivit CNN.

El a precizat că „întreaga conducere a agenţiei vamale" a fost demisă, că au avut loc „percheziţii la Serviciul Fiscal de Stat" şi că autorităţile au transmis „notificări unor înalţi funcţionari ai Ministerului Apărării".

„Ţara se va schimba în timpul războiului. Dacă cineva nu este pregătit pentru schimbare, statul va veni şi îl va ajuta să se schimbe", a spus politicianul ucrainean.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi că administraţia sa se pregăteşte să introducă schimbări înainte de discuţiile dintre Ucraina şi Uniunea Europeană, programate pentru vineri.

„Pregătim noi reforme în Ucraina. Reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri, făcând-o mai umană, mai transparentă şi mai eficientă", a declarat Zelenski într-un discurs video, fără a oferi detalii.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a anunţat şi el „summitul" Ucraina-UE, dar nu a spus cine va participa.

Anterior, Shmyhal a declarat pentru Politico că Ucraina, care a primit statutul de ţară candidată la UE în iunie anul trecut, are un „plan ambiţios" pentru a adera la blocul comunitar în următorii doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici