Personalul afgan ONU, trimis acasă după ce talibanii au interzis femeilor să lucreze cu organizaţia

Reprezentanţii ONU au transmis personalului afgan să nu se prezinte la birou după ce talibanii au interzis femeilor să lucreze cu organizaţia, potrivit CNN.

216 afișări
Imaginea articolului Personalul afgan ONU, trimis acasă după ce talibanii au interzis femeilor să lucreze cu organizaţia

Sursa foto: Twitter

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că a fost forţată să facă o „alegere îngrozitoare" după ce a dat instrucţiuni întregului său personal din Afganistan să nu vina la birourile sale din această ţară, ca urmare a interdicţiei talibanilor privitoare la femeile care lucrează în cadrul organizaţiei.

Personalul naţional al ONU, femei şi bărbaţi, a fost instruit să nu se prezinte la birourile ONU, fiind făcute doar excepţii limitate pentru sarcini critice", a precizat organizaţia într-un comunicat.

Decizia a fost luată după ce bărbaţii afgani care lucrează pentru ONU la Kabul au rămas acasă săptămâna trecută în semn de solidaritate cu colegele lor.

ONU susţine că interdicţia a fost „cea mai recentă dintr-o serie de măsuri discriminatorii puse în aplicare de autorităţile de facto ale talibanilor cu scopul de a restricţiona sever participarea femeilor şi fetelor în majoritatea domeniilor vieţii publice şi cotidiene din Afganistan".

ONU monitorizează situaţia şi încearcă să discute cu liderii talibonilor pentru a obţine „o anulare imediată a ordinului".

În istoria Naţiunilor Unite, niciun alt regim nu a încercat vreodată să interzică femeilor să lucreze pentru Organizaţie doar pentru că sunt femei. Această decizie reprezintă un atac împotriva femeilor, a principiilor fundamentale ale ONU şi a dreptului internaţional", a declarat reprezentantul special al Secretarului General al ONU pentru Afganistan, Roza Otunbayeva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici