Perturbarea traficului aerian în Europa a determinat pierderi în numeroase domenii

Perturbarea traficului aerian în Europa, ca urmare a deplasării norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, a determinat anularea a circa 95.000 de zboruri şi blocarea a aproape şapte milioane de pasageri în diferite locuri ale lumii.

52 afișări
Imaginea articolului Perturbarea traficului aerian în Europa a determinat pierderi în numeroase domenii

Perturbarea traficului aerian în Europa a determinat pierderi în numeroase domenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AFP a realizat un bilanţ al consecinţelor suspendării traficului aerian:

- circa 95.000 de zboruri au fost anulate începând cu data de 15 aprilie;

- aproape şapte milioane de pasageri, în majoritate cetăţeni UE, au rămas blocaţi în diferite zone ale lumii, potrivit unui studiu realizat de Royal Bank of Scotland (RBS);

- 313 aeroporturi, reprezentând 80% din reţeaua europeană, au fost paralizate în momentul de vârf al crizei, în data de 18 aprilie;

- costul suportat de aeroporturile europene este evaluat la 1,26 miliarde de euro, conform Consiliului aeroporturilor pentru Europa.

- sectorul controlului de trafic aerian a pierdut 25 de milioane de euro pe zi, potrivit estimărilor asociaţiei administratorilor de trafic Canso, din care fac parte 54 de companii, care asigură 85% din controlul aerian mondial;

- pierderile de productivitate determinate de absenţa a milioane de salariaţi, care nu au reuşit să ajungă la lucru, sunt estimate la 500 de milioane de euro pe zi, conform RBS.

- cel mai mare tour-operator european, TUI Travel, afirmă că a înregistrat pierderi de 20 de milioane de lire (22,6 milioane de euro) în perioada 15 - 18 aprilie şi evaluează la încă 5 - 6 milioane de lire pe zi pierderile provocate de suspendarea traficului aerian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici