Video Peste 200.000 de litri de păcură, deversaţi în golful din San Francisco

Aproximativ 220.000 de litri de păcură au fost deversaţi în golful din San Francisco, situat în vestul Californiei, după ce un transportor sud-coreean s-a lovit de un stâlp de susţinere a unui pod, a anunţat joi paza de coastă americană, relatează AFP.

3 afișări

Accidentul, care a avut loc între clădirea "Cosco Busan" şi Bay Bridge, pod care leagă San Francisco de estul golfului, s-a produs miercuri din motive încă necunoscute, afectând flancul navei pe câţiva metri, potrivit imaginilor preluate de posturile locale de televiziune.

Podul nu pare să fie afectat.

Peste 200 de membri ai serviciilor de urgenţă şi opt nave specializate în recuperearea carburanţilor la suprafaţa apei au fost mobilizate la locul incidentului.

"Circa 30.000 de litri au fost recuperaţi" miercuri seara, potrivit pazei de coastă, în timp ce barajele împotriva poluării au fost instalate pe toată lungimea, de şase kilometri, în jurul dispozitivului de propulsie.

Mai multe plaje din golf au fost închise, dar o parte din pata de combustibil trece peste podul Golden Gate care coordonează intrarea în Oceanul Pacific, potrivit autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici