Peste 3,8 milioane de persoane au părăsit Ucraina. Alţi circa 13 milioane sunt blocate în zonele de luptă din ţară

Peste 3,8 milioane de persoane au părăsit Ucraina, iar alte 6,5 milioane de persoane au fost strămutate intern în Ucraina, potrivit ONU, citată de Sky News.

117 afișări
Imaginea articolului Peste 3,8 milioane de persoane au părăsit Ucraina. Alţi circa 13 milioane sunt blocate în zonele de luptă din ţară

Aproximativ 13 milioane de ucraineni sunt blocaţi în zonele de luptă şi nu pot pleca.

Se estimează că 160.000 dintre aceştia se află în oraşul Mariupol din sudul ţării, potrivit primarului acestuia.

În ultima oră, Ucraina a declarat că nu va deschide niciun coridor umanitar luni, din cauza preocupărilor legate de posibile "provocări" ruseşti.

Luni, trupele ruse au intrat în Naked Pier din regiunea Herson. Acest lucru a fost anunţat de deputatul local Yuri Zelenin. El a cerut locuitorilor să nu provoace militarii şi a spus că oraşul este izolat din toate părţile. Localnicii scriu pe reţelele de socializare că nimeni nu are voie să intre sau să iasă din Naked Pier.  Armata rusă verifică maşinile şi telefoanelor acestora.

CITEŞTE ŞI: LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 33. Putin are în vedere un "scenariu coreean" pentru Ucraina / Accesul Ucrainei la Marea Neagră este încă blocat 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici