LIVE TEXT  Video Războiul din Ucraina, ziua 33. În ultimele 24 de ore au avut loc peste 40 de atacuri în regiunea Kiev. Primar: „Irpinul nostru a fost eliberat de răul Moscovei!”. Marţi începe o nouă rundă de negocieri, în Turcia. Abramovici ar fi fost otrăvit. Ameninţarea lui Putin. Joe Biden nu regretă ce a spus despre preşedintele Rusiei

  • Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene spune că Rusia încearcă să împartă ţara în două pentru a crea o regiune controlată de Moscova.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron face apel la prudenţă după ce preşedintele american a declarat că omologul său rus "nu poate rămâne la putere".
  • Joe Biden a revenit asupra declaraţiilor sale. Preşedintele american a spus că nu a cerut schimbarea regimului din Rusia
  • Germania va reduce dependenţa de resursele energetice din Federaţia Rusă, dar un embargo puternic ar putea avea un impact negativ asupra pieţei muncii, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.
  • Autorităţile din Rusia au decis să interzică publicarea unui interviu al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.
  • Liderul regiunii separatiste ucrainene Luhansk afirmă că în acest teritoriu ar putea avea loc un vot pentru alipirea la Rusia.
45813 afișări

UPDATE 23:00 Autorităţile de reglementare din SUA au plasat compania rusă care furnizează software-ul antivirus Kasperski pe o listă neagră care include şi companiile chineze Huawei şi Zte. Potrivit Comisiei Federale de Comunicaţii, compania reprezintă o „ameninţare la adresa securităţii naţionale”. La începutul lunii martie, compania de software antivirus a fost acuzată de Germania că a fost implicată, voluntar sau nu, în atacuri de hackeri. 

UPDATE 22:55 Soldaţii ruşi au folosit bombe cu dispersie în regiunile Odesa şi Herson, a spus procurorul general al Kievului, Irina Venediktova,, susţinând că are şi dovezi în acest sens. Potrivit Amnesty International, lovirea civililor cu bombe cu dispersie este o crimă de război.

Pentagonul a trimis avioane să întărească flancul estic

UPDATE 22:50 Pentagonul a anunţat trimiterea a 6 avioane marine specializate în război electronic în Germania împreună cu aproximativ 240 de trupe ale marinei americane, pentru a întări flancul estic al NATO. Aeronava EA-18G „Growler”, staţionată la baza navală a insulei Whidbey, din statul Washington, va ajunge luni la baza aeriană Spangdahlem, dar, a declarat purtătorul de cuvânt al apărării american, John Kirby, că nu vor fi folosite pentru conflictul din Ucraina. . 

UPDATE 22:40 După ce l-a numit „măcelar” pe Putin şi a spus că n-are ce să caute în fruntea urnei ţări, Biden a revenit şi a spus că nu îşi cere scuze pentru cuvintele spuse despre şeful Rusiei. El a subliniat că şi-a exprimat „dispreţul” faţă de războiul din Ucraina, precizând că este „o opinie personală” şi nu un indiciu politic asupra unei posibile schimbări de regim la Moscova.

UPDATE 22:30 O celebră casă de bijuterii a anunţat că nu mai cumpără materii prime din Rusia.

UPDATE 21:00 Primarul Kievului: cadavrele se numără după greutate. „În ultimele zile, au fost transferate aproximativ 70 de tone de cadavre. M-am întrebat întotdeauna de ce în numărătoare apar kilogramele de cadavre, şi nu numărul de morţi.

Răspunsul a fost foarte grosolan: pentru că cadavrele nu sunt întregi, ci bucăţi de carne umană. Din acest motiv, astăzi nu numărăm numărul, ci greutatea cadavrelor”, spune primarul Kievului, Vitali Kliciko, în legătură cu Florenţa, oraşul cu care este înfrăţită capitala Kiev, cu ocazia Consiliului Local.

„Oraşul Mariupol, în care locuiau un milion de oameni, nu mai există. Primarul acestuia mi-a spus că peste 80% din clădirile din oraş au fost distruse. În Harkov au fost distruse 1.100 de clădiri, Cernihiv este o destinaţie distrusă. Irpin, Hostomel şi Borodjanka au fost complet puse la pământ”.

Oraş recucerit de ucraineni

UPDATE 20:30 Armata de la Kiev a recucerit oraşul Trostianeţ din estul Ucrainei, care căzuse în mâinile ruşilor, a anunţat o sursă autorizată din Apărarea SUA, citat de Sky News.

UPDATE 20:00 Aproape 4 milione de ucraineni au emigrat în Europa. Jumătate sunt copii. AICI, detalii.

UPDATE 19:00 Un jurnalist ucrainean de la agenţia ucraineană de ştiri UNIAN, Dmitro Kiliuk, ar fi dispărut şi a fost capturat de ruşi, consemnează „The Kyiv Independent”, care o citează pe jurnalista Natalia Boguta, o prietenă a acestuia. El ar fi prizonier al ruşilor în regiunea Kiev de la începutul lunii martie.

UPDATE 18:30 Delegaţia ucraineană însărcinată cu desfăşurarea negocierilor cu Rusia a aterizat la Istanbul după-amiază. David Arakhamia, unul dintre negociatorii ucraineni, a anunţat în urmă cu câteva ore că noua rundă de discuţii va începe mâine dimineaţă, la ora locală 10 dimineaţa (la fel în România) şi va continua până miercuri. Este un proces de negociere „foarte dificil”, născut în Belarus, unde cele două delegaţii s-au întâlnit personal pentru prima dată, iar apoi a continuat prin videoconferinţă. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit aseară la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, apoi cu rusul Vladimir Putin.

5.000 de morţi în Mariupol

UPDATE 18:15 300 de oameni şi-au pierdut viaţa la Kiev şi 1.000 au fost răniţi de când a început invazia rusă a Ucrainei, pe 24 februarie. Primarul capitalei ucrainene Vitali Klitcko a anunţat cifrele pentru ziarul austriac „Die Presse”, adăugând că aproximativ 300 de clădiri au fost distruse, inclusiv grădiniţe şi şcoli. „Peste 1.000 de persoane se află în spitale, inclusiv 18 copii grav răniţi. Aproape 300 de oameni au murit, inclusiv mulţi copii”, a spus el. Klitcko a adăugat că jumătate dintre locuitori au părăsit capitala, în principal copii, femei şi bătrâni. 

UPDATE 18:00 Ucraina nu este dispusă „să renunţe la niciun teritoriu”, a declarat un consilier al preşedintelui ucrainean Zelenski, la BBC, vorbind în ajunul discuţiilor ulterioare dintre Moscova şi Kiev în Turcia. „Presiunea este acum asupra Rusiei”, a spus Alexander Rodnianski. „În mod clar, ei nu pot susţine acest război ani de zile, iar moralul lor este atât de scăzut încât nici măcar nu pot avea provizii şi logistică adecvate”, a spus acesta, adăugând că Ucraina nu îşi va sacrifica „integritatea teritorială”.

Potrivit primarului Mariupolului, Vadim Boicenko, aproape 5.000 au murit, inclusiv 210 copii, în asediul oraşului ucrainean, care durează acum 28 de zile. Înainte ca rutele de ieşire din oraş să fie blocate, 140.000 de persoane au fugit, în timp ce alte 150.000 au fost ulterior evacuate şi 30.000 „deportate” în Rusia sau zonele ocupate de ruşi din estul Ucrainei. Aproximativ 170.000 de oameni au rămas blocaţi în oraş. În timpul asediului, a relatat din nou primarul, bombardamentele au afectat 2.340 de blocuri de locuinţe şi 61.200 de clădiri private: 3 spitale au fost distruse, alte 7 au fost avariate, precum şi 57 de şcoli şi 70 de grădiniţe, două fabrici, un port şi o unitate militară. 

Lavrov laudă Serbia. 5 jurnalişti au fost ucişi pe front

UPDATE 17:50 „Respectăm profund poporul sârb, cultura sârbă, istoria sârbească şi angajamentul faţă de prietenii tradiţionali”, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov, lăudând Serbia pentru că a refuzat să impună sancţiuni împotriva Moscovei în legătură cu invazia Ucrainei. Deşi Belgradul a votat în favoarea unei rezoluţii ONU care condamnă invazia rusă, a refuzat să se alăture SUA şi UE, pentru a impune sancţiuni împotriva Moscovei.

UPDATE 17:40 - De la începutul invaziei, 5 jurnalişti au fost ucişi şi 9 răniţi. „De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, doi jurnalişti ucraineni şi trei jurnalişti străini au fost ucişi în timp ce îşi exercitau profesia. 9 au fost răniţi”, transmite Reporterii fără frontiere (RSF) 

UPDATE 17:30 Banca Credit Suisse şi-a întrerupt activitatea cu noul client din Rusia, a indicat un purtător de cuvânt al agenţiei Awp. Banca a mai spus că continuă să-şi reducă operaţiunile în Rusia, în conformitate cu măsurile anunţate anterior. În acest context, angajaţii în cauză sunt sprijiniţi în transferul în alte locaţii, a indicat institutul.

De asemenea, compania ajută clienţii să îşi reducă expunerea faţă de ţara lui Vladimir Putin, care între timp a fost angajată într-un război în Ucraina care a declanşat sancţiuni din partea numeroaselor state occidentale. În urmă cu două săptămâni, Credit Suisse a oferit şi informaţii cu privire la expunerea sa faţă de Rusia, care se ridică la 848 de milioane de franci.

UPDATE 17:00 „Capacitatea de desfăşurare rapidă a UE” prevăzută de Busola Strategică şi formată din 5.000 de soldaţi „este un instrument şi Consiliul poate decide oricând, în conformitate cu articolele tratatului, lansarea unei misiuni dacă este necesar şi la în acel punct va fi generată forţa care va îndeplini misiunea.

Dacă situaţia din Balcani s-ar degrada, Consiliul şi-ar putea asuma responsabilităţile fără a aştepta intrarea în funcţiune a Capacităţii  pentru 2025, a afirmat Charles. Fries, secretar general adjunct pentru politica de securitate şi apărare comună al Serviciului european de acţiune externă, în audierea în cadrul Subcomisiei de apărare a Parlamentului Europea.

„Avem deja operaţiunea Althea în Bosnia şi Herţegovina”, a amintit înalt oficial al UE. Ce se întâmplă între Rusia şi Ucraina are repercusiuni şi în Balcani şi suntem conştienţi de acest lucru”, a concluzionat Fries.

Primarul Irpinului a anunţat victoria, lupte grele în Doneţk şi Lugansk

UPDATE 16:55 „Irpinul nostru a fost eliberat de răul Moscovei! Glorie Ucrainei”, a scris pe pe Telegram primarul oraşului de la periferia Kievului, Alexander Markushin.

Lupte grele sunt în desfăşurare în regiunile Doneţk şi Lugansk, a declarat Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării ucrainean, potrivit căruia capturarea teritoriilor acestor două regiuni este „una dintre sarcinile strategice ale Rusiei”. 

UPDATE 16:50 „Cu preşedinţia franceză a UE am pregătit un plan de acţiune în zece puncte pentru a răspunde nevoilor statelor membre şi prima linie de primire” a refugiaţilor sosiţi din Ucraina, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, la sosirea ei la Consiliul Afaceri Interne. „Vrem să avem reguli clare pentru înregistrare, transport, protecţia copilului şi, de asemenea, privind procedurile de finanţare”, a adăugat Schinas.

UPDATE 16:45 Joe Biden va prezenta astăzi o propunere de buget pentru 2023 cu o creştere uriaşă a cheltuielilor militare, tot în contextul conflictului din Ucraina. Preşedintele american va cere 813,3 miliarde de dolari, o creştere de 31 de miliarde (sau 4%), scrie The New York Times. Potrivit aceluiaşi ziar, Washingtonul se pregăteşte să lupte împotriva Rusiei şi în Arctica, cu o prezenţă militară mai agresivă.

UPDATE 16:30 Germania va putea reduce importurile de petrol rusesc la jumătate până în vară, a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns imediat că „există o piaţă în Asia de Sud-Est, în Est”. Şi în plus, piaţa mondială este mai bogată decât Europa. Cancelarul german Olaf Scholz a explicat ieri într-un interviu acordat lui Ard că guvernul său va proceda „foarte repede” pentru a reduce dependenţa de importurile de petrol şi cărbune din Rusia. Pentru benzină, drumul va fi mai lung, a recunoscut el.

Kadîrov s-a urcat pe o clădire cu steagul cecen

UPDATE 16:00 Liderul cecen Ramzan Kadîrov a apărut într-un nou videoclip, potrivit agenţiei Tass. „Armata rusă îl eliberează pe Mariupol din găştile naziste casă cu casă. Luptătorii acţionează într-un mod decisiv, dur, în timp util”, a spus Kadîrov în videoclip, în care luptători ceceni sunt văzuţi în acţiune în oraşul din sudul Ucrainei şi apoi un grup, cu Kadîrov însuşi, urcând pe acoperişul unei clădiri fluturând un steag cecen.

UPDAT 15:50 Ministerul Justiţiei din Moscova a adăugat Deutsche Welle, postul public german de radiodifuziune internaţională, pe o listă de organizaţii media considerate „agenţi străini”. Deja la începutul lunii martie, site-ul Deutsche Welle a fost blocat de autoritatea de comunicaţii de stat Roskomnadzor, informează „Der Spiegel”. În acest timp, presa din Rusia trage obloanele. Detalii, AICI.

UPDATE 15:20 „În ultimele 24 de ore, în regiunea Kiev, au avut loc peste 40 de bombardamente de către trupele ruse asupra ansamblurilor rezidenţiale şi a infrastructurii sociale”, a anunţat pe Telegram Alexander Pavliuk, şeful administraţiei militare regionale din Kiev.

Cele mai afectate zone sunt Irpin, Bucha, Makariv, Borodianka şi Dmitriv din raionul Buchanski; Great Dymer în districtul Brovarski; şi Dymerska şi Ivankivska în districtul Vişhorod. Cele mai periculoase rute sunt cele pentru Jitomir, Bucha, Irpin, Hostomel, Nemishaeve, şi pentru comunităţile Dmytriv şi Makariv.

1.200 de clădiri înalte au fost distruse de ruşi

UPDATE 14:55 Rusia a distrus aproape 1.200 de clădiri înalte, 53 de grădiniţe, 69 de şcoli şi 15 spitale în Harkov. Primarul Igor Terekhov spune că 1.410 de cladiri au fost distruse de la începutul invaziei ruşilor.

UPDATE 14:30 Comisia Europeană declară luni faptul că UE nu doreşte o schimbare a puterii în Rusia, aceasta fiind „treaba poporului rus”.

UPDATE 14:00 Ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Galuşcenko, într-un interviu acordat European Pravda, a declarat că trupele ruse ţintesc instalaţiile energetice ucrainene.  

UPDATE 13:35 Sunt alarme aeriene în mai multe oraşe: Lviv, Lutsk, Vinnytsia, Ternopil, Regiunea Kirovograd, Hmelniţki.

UPDATE 13:30 Lavrov declară că Rusia este interesată de succesul următoarei runde de discuţii dintre Ucraina şi Rusia şi că Putin nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu Zelenski, dar acum o întâlnire de schimb de opinii ar fi contraproductivă. În plus, acesta spune că întâlnirea şefilor de stat va avea loc de îndată ce va fi „claritate în soluţionarea problemelor cheie din Donbass, demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”.

UPDATE 13:00 Peskov spune că Putin nu se va întâlni cu Zelenski după discuţiile delegaţiilor de la Istanbul. 

UPDATE 12:00 Luni, din motive de securitate, nu vor exista coridoare umanitare în Ucraina, a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk. 

UPDATE 11:45 Condamnarea Rusiei pentru crime de război. Momentan, 42 de ţări s-au adresat instanţei de la Haga pentru crimele invadatorilor ruşi.

„Dacă crimele de război sunt recunoscute de Curtea Penală Internaţională, trupele ruse implicate în acestea pot fi reţinute în orice ţară care recunoaşte jurisdicţia acestei instanţe”, a declarat ministrul Justiţiei, Denis Malyuska. 

UPDATE 11:30 Trupele ruse au intrat în Naked Pier din regiunea Herson. Acest lucru a fost anunţat de deputatul local Yuri Zelenin. El a cerut locuitorilor să nu provoace militarii şi a spus că oraşul este izolat din toate părţile.

Localnicii scriu pe reţelele de socializare că nimeni nu are voie să intre sau să iasă din Naked Pier.  Armata rusă verifică maşinile şi telefoanelor localnicilor.

UPDATE 11:00 Discuţiile dintre Rusia şi Ucraina vor avea loc în această seară la Istanbul, anunţă Reuters.

UPDATE 10:00 O parte din regiunea Kiev este din nou fără curent din cauza deteriorării liniilor electrice din suburbii, ca urmare a ostilităţilor, transmite Administraţia de Stat a oraşului Kiev. 

Electricitatea nu este disponibilă pentru 82.000 de zone din Belichi, Borshchagovka, Vinogradar, Munţii Vântului şi Puşcha-Vodiţa. 

UPDATE 9:30 Cele mai multe victime au fost în Kiev - 67, Harkiv - 49, Doneţk - 53, Chernihiv - 38, Mykolaiv - 30, Luhansk - 27, Zaporizhia - 21, Herson - 24, capitala - 16, Jytomyr - 15 şi Sumy - 14 regiuni. 

UPDATE 9:00 De la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, 143 de copii au murit şi alţi 216 au fost răniţi.

UPDATE 8:30 1.119 civili au fost victimele armatei ruse de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei. Alţi 1.790 au fost răniţi, anunţă ONU. 

UPDATE 8:10 În Regiunea Zhytomyr s-au auzit explozii luni dimineaţa.

UPDATE 8:00 Invadatorii ruşi au părăsit oraşul Cernobîl.

UPDATE 7:30 Bombardările continuă. În Lugansk, un civil a fost ucis şi altul rănit în timpul bombardamentului de azi-dimineaţă asupra lui Rubizhne.

UPDATE Guvernul ucrainian va acorda prioritate "integrităţii teritoriale" la negocieri

În contextul în care negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina vor avea loc în Turcia în această săptămână, preşedintele ucrainean a insistat asupra integrităţii teritoriale a ţării sale, după ce anterior a sugerat că este pregătit pentru un compromis.

Zelenski a declarat, în discursul său video adresat poporului ucrainean în acestă noapte, că în cadrul discuţiilor care urmează să aibă loc la Istanbul guvernul său va acorda prioritate "integrităţii teritoriale" a Ucrainei.

UPDATE Moment de reculegere la Premiile Oscar

Academia a ţinut un moment de reculegere pentru poporul ucrainean, care este atacat de forţele ruseşti.

"Am dori să păstrăm un moment de reculegere pentru a ne arăta sprijinul faţă de poporul ucrainean care se confruntă în prezent cu invazia, conflictul şi presecuţiile în interiorul propriilor graniţe", se arată într-o declaraţie pe ecran.

"În timp ce filmul este o cale importantă pentru noi de a ne exprima umanitatea în vremuri de conflict, realitatea este că milioane de familii din Ucraina au nevoie de alimente, îngrijire medicală, apă curată şi servicii de urgenţă. Resursele sunt puţine, iar noi - în mod colectiv, ca o comunitate globală - putem face mai mult", a continuat textul.

"Vă cerem să sprijiniţi Ucraina în orice mod vă este posibil"

UPDATE 3:20 Accesul Ucrainei la Marea Neagră este încă blocat

Ministerul britanic al Apărării tocmai a publicat cel mai recent raport de informaţii privind situaţia din Ucraina, susţinând că Rusia "izolează efectiv Ucraina de comerţul maritim internaţional".

Rusia menţine o blocadă a coastei ucrainene a Mării Negre, izolând efectiv Ucraina de comerţul maritim internaţional.

De asemenea, forţele navale ruseşti continuă să efectueze atacuri sporadice cu rachete împotriva unor ţinte de pe teritoriul Ucrainei.

UPDATE Joe Biden a revenit asupra declaraţiilor sale. Preşedintele american a spus că nu a cerut schimbarea regimului din Rusia

 Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică că nu a cerut schimbarea regimului din Rusia atunci când a afirmat sâmbătă că preşedintele Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere".

"Nu", a spus Biden la ieşirea de la o slujbă religioasă din Washington, când a fost întrebat de un reporter dacă face apel la o schimbare de regim în această ţară.

Cu o zi mai devreme, în timpul unei vizite la Varşovia, Biden, vorbind despre preşedintele rus Vladimir Putin, a făcut declaraţia că „acest om nu poate rămâne la putere”.

UPDATE 1:15 Vicepremierul Iryna Vereshchuk: Ucraina cere Consiliului de Securitate al ONU să demilitarizeze Chornobîl

Ucraina cere Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite să stabilească acolo o misiune specială. Rusia deţine controlul centralei electrice de la Chornobîl încă din primele zile ale invaziei

UPDATE 12:20 Ucraina încearcă să ridice taxele pentru companiile care lucrează în Rusia

Parlamentul ucrainean şi Cabinetul de Miniştri au elaborat un proiect de lege care măreşte impozitele pe venit şi pe proprietate pentru companiile cu fluxuri de venituri în Rusia, a anunţat deputatul Danylo Getmantsev prin intermediul canalului său Telegram.

UPDATE Şeful serviciilor de informaţii militare: Vladimir Putin încearcă să împartă Ucraina în două pe modulul Coreea de Nord - Coreea de Sud

Vladimir Putin încearcă să împartă Ucraina în două, imitând diviziunea postbelică dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, a declarat şeful serviciilor de informaţii militare din Ucraina.

În comentarii care ridică perspectiva unui conflict îngheţat lung şi amar, generalul Kyrylo Budanov, care a prezis invazia Rusiei încă din noiembrie, a avertizat asupra unui război de gherilă sângeros.

Predicţia a venit în timp ce Leonid Pasechnik, liderul autoproclamatei Republici Populare Luhansk din estul Ucrainei, a declarat: "Cred că în viitorul apropiat va avea loc un referendum pe teritoriul republicii, în timpul căruia oamenii îşi vor ... exprima opinia cu privire la aderarea la Federaţia Rusă".

Budanov a declarat că, în opinia sa, Putin şi-a regândit planul de ocupaţie totală de când nu a reuşit să cucerească rapid capitala Ucrainei, Kiev, şi să răstoarne guvernul Zelenski. "Este o încercare de a crea Coreea de Nord şi Coreea de Sud în Ucraina", a spus el despre noua strategie a Kremlinului.

Rezumatul zilei

  • Liderul regiunii separatiste ucrainene Luhansk afirmă că în acest teritoriu ar putea avea loc un vot pentru alipirea la Rusia.
  • Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene spune că Rusia încearcă să împartă ţara în două pentru a crea o regiune controlată de Moscova.
  • Noi discuţii faţă în faţă vor avea loc săptămâna viitoare, au confirmat oficialii ucraineni şi ruşi. Turcia a anunţat că întâlnirea va avea loc la Istanbul.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron face apel la prudenţă după ce preşedintele american a declarat că omologul său rus "nu poate rămâne la putere".
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Occidentul are nevoie de mai mult curaj pentru a ajuta Kievul să reziste invaziei ruseşti.
  • Autorităţile din Rusia au decis să interzică publicarea unui interviu al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.
  • Biroul ONU pentru drepturile omului a anunţat că au fost ucişi 1.119 civili şi 1.790 de răniţi de când Rusia şi-a început atacul asupra Ucrainei.
  • Pimarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat duminică că şcolile din capitala ucraineană se vor redeschide în format online începând de luni.
  • Germania va reduce dependenţa de resursele energetice din Federaţia Rusă, dar un embargo puternic ar putea avea un impact negativ asupra pieţei muncii, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici