Ucraina. 3,8 milioane de refugiaţi în UE, din care jumătate sunt copii

Aproximativ 3,8 milioane de refugiaţi din Ucraina au ajuns în UE după invazia militară rusă pe 24 februarie. Jumătate dintre cei care au fugit de conflictul din Ucraina sunt copii, conform comisarului european Ylva Johansson.

142 afișări
Imaginea articolului Ucraina. 3,8 milioane de refugiaţi în UE, din care jumătate sunt copii

Ucraina. 3,8 milioane de refugiaţi în UE, din care jumătate sunt copii

Copiii reprezintă jumătate din cei 3,8 milioane de refugiaţi din Ucraina care au ajuns în Uniunea Europeană de la invazia rusă, afirmă comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, potrivit CNN.

„Numărul de sosiri este în scădere", a spus Johansson despre ucrainenii care sosesc în UE.

„În perioada de vârf, aveam 200.000 de sosiri pe zi, acum a scăzut la 40.000 pe zi", a spus ea.

Johansson a adăugat că 800.000 din cele 3,8 milioane de persoane au cerut deja protecţie temporară în UE.

Oficialul a anunţat, de asemenea, că miniştrii de interne ai UE au convenit asupra unei platforme pentru înregistrarea refugiaţilor care cer protecţie temporară, cu o coordonare „la nivelul UE" pentru centrele de transport şi informare.

Comisarul european a precizat că miniştrii UE au aprobat orientări comune pentru primirea şi sprijinirea copiilor, inclusiv a minorilor neînsoţiţi, precum şi un plan de combatere a traficului de persoane.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru multe alte milioane de persoane care ar putea fi nevoite să fugă din Ucraina. Nu ştim ce se va întâmpla mâine", a adăugat comisarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
copii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici