Peste 300 de pasageri debarcaţi dintr-un tren la frontiera austro-ungară

Aproximativ 300 de pasageri care se aflau la bordul unui tren supraaglomerat au fost debarcaţi la frontiera austro-ungară din motive de securitate, a anunţat duminică compania feroviară austriacă.

2 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de pasageri debarcaţi dintr-un tren la frontiera austro-ungară

Imagine din arhiva MEDIAFAX FOTO

Compania feroviară austriacă (OBB) a justificat această măsură prin faptul că numărul prea mare de pasageri a făcut imposibilă evacuarea, blocând accesul echipelor de salvare în caz de accident, potrivit purtătorului de cuvânt, Nikolaus Kafer, citat de agenţia APA.

La rândul ei, compania ungară MAV, care, potrivit AFP susţine că nu este responsabilă de neglijenţa îmbarcării, a protestat faţă de măsura de debarcare a pasagerilor, considerând că numărul de pasageri de la bordul unui tren nu este limitat de nicio reglementare.

Pasagerii, care au fost urcaţi sâmbătă, la Budapesta, în trenul EuroCity 40, au fost nevoiţi să aştepte circa 40 de minute la punctul de frontieră Hegyeshalom/Nickelsdorf , înainte de a fi îmbarcaţi la bordul unui tren regional, pentru a ajunge la Viena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici