Peste 40 la sută dintre francezi se opun repatrierii imigranţilor ilegali afgani

Aproape jumătate (44 la sută) dintre francezi se declară împotriva trimiterii în ţara de origine a afganilor arestaţi în timp ce se aflau ilegal în Franţa şi 36 la sută sunt "favorabili" acestei măsuri, potrivit unui sondaj CSA publicat vineri de cotidianul Le Parisien-Aujourd'hui.

25 afișări
Imaginea articolului Peste 40 la sută dintre francezi se opun repatrierii imigranţilor ilegali afgani

Peste 40 la sută dintre francezi se opun repatrierii imigranţilor ilegali afgani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţii 20 la sută nu s-au pronunţat.

Douăzeci şi şapte de imigranţi ilegali afgani au fost retrimişi în ţara de origine miercuri, în cadrul unui zbor organizat de Paris şi Londra, stârnind critici dure din partea organizaţiilor şi a opoziţiei de stânga în Franţa.

Majoritatea afganilor - 24 din cei 27 - au fost expulzaţi de Marea Britanie. Trei veneau din Franţa.

Sondajul a fost efectuat între 21 şi 22 octombrie prin telefon pe un eşantion de 904 persoane potrivit metodei cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici