Peste 500 de migranţi salvaţi din largul Insulelor Canare

Peste 500 de migranţi au fost salvaţi din Oceanul Atlantic, din largul Insulelor Canare, a anunţat sâmbătă paza de coastă spaniolă, în timp ce numărul persoanelor care au sosit în arhipelag anul acesta până în prezent s-a apropiat de recordul istoric înregistrat în 2006.

120 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de migranţi salvaţi din largul Insulelor Canare

Paza de coastă a declarat că a găsit, de asemenea, două cadavre printre persoanele salvate din patru ambarcaţiuni în apele din largul El Hierro, cea mai mică şi cea mai vestică dintre Insulele Canare, potrivit Reuters.

Alte două persoane au decedat ulterior la spital, a precizat Garda Civilă spaniolă, care a participat, de asemenea, la salvarea a foarte multe femei şi copii.

Numărul de sosiri a crescut recent, deoarece vremea mai blândă şi marea mai calmă din septembrie au făcut mai fezabilă încercarea de a traversa din Africa.

Ministerul spaniol de Interne a declarat joi că un total de 30.705 migranţi fără documente au ajuns în Insulele Canare în primele 10 luni ale acestui an, ceea ce reprezintă o creştere de 111% faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

Această cifră se compară cu recordul pe întregul an de 31.678 de migranţi care au ajuns în Insulele Canare în 2006, când alte rute spre Europa au fost blocate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici