Peste 7.000 de persoane au contractat holeră în Irak

Aproximativ 7.000 de persoane din nordul Irakului s-au îmbolnăvit de holeră în ultimele săptămâni, dintre care zece au decedat, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 7.000 de persoane au contractat holeră în Irak

Peste 7.000 de persoane au contractat holeră în Irak

Fadela Chaib, purtătoare de cuvânt a OMS, a declarat că organizaţia nu a identificat încă sursa epidemiei în cele trei provincii, Sulaimaniya, Kirkuk şi Erbil, deşi specialiştii au crezut iniţial că boala se transmite prin apa poluată.

"Toate sistemele publice de canalizare din zonele afectate au fost dezinfectate cu clor, şi în mod periodic sunt prelevate probe pentru teste, în scopul de a ne asigura că apa potabilă întruneşte standardele necesare", a mai spus ea.

"Pentru a ţine sub control epidemia de holeră, OMS nu recomandă restricţii speciale de călătorie sau comerţ în zonele afectate", se arată într-un comunicat al organizaţiei cu sediul la Geneva.

Potrivit statisticilor OMS, peste 3.000 de persoane din Sulaimaniya s-au îmbolnăvit de boală diareică acută, similară holerei, între 23 august şi 6 septembrie, dintre care nouă au decedat.

La Kirkuk s-au înregistrat peste 3.700 de cazuri de boală diareică acută, în perioada 29 iulie - 2 septembrie, iar o persoană a decedat. Tot aici a fost confirmat primul caz de holeră, la 14 august. Alte şase cazuri de holeră, confirmate de laborator, au fost înregistrate la Erbil, se arată într-un comunicat al OMS.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, mişcarea Medici fără frontiere şi alte organizaţii ale ONU, printre care UNICEF şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare s-au alăturat eforturilor OMS de a stopa epidemia de holeră. Acestea au distribuit antibiotice, săruri de rehidratare, au contribuit la supravegherea calităţii apei şi au oferit programe educative pentru a evita îmbolnăvirea cu holeră în rândul populaţiei, a mai spus Chaib.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici