Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: "Guvernul meu nu va accepta nicio intervenţie a lui Dodon ce nu ţine de autoritatea preşedintelui"

Premierul Republicii Moldova a reacţionat la afirmaţia preşedintelui Igor Dodon că va anula Acordul de Asociere cu UE după următoarele alegeri, declarând pentru AP că Guvernul său proeuropean "nu va accepta nicio intervenţie" din partea lui Dodon pe o chestiune care nu intră în autoritatea preşedintelui.

1381 afișări
Imaginea articolului Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: "Guvernul meu nu va accepta nicio intervenţie a lui Dodon ce nu ţine de autoritatea preşedintelui"

Petre Filip, premierul Republicii Moldova: Guvernul nu va accepta nicio intervenţie a lui Dodon ce nu ţine de autoritatea preşedintelui (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Într-o declaraţie pentru The Associated Press, premierul molodvean Pavel Filip a spus că Constituţia Republicii Moldova nu permite preşedintelui "să anunţe sau să ia asemenea decizii", pe care le-a numit "retorică politică pură".

Filip a spus că Guvernul său proeuropean "nu va accepta nicio intervenţie" din partea lui Dodon pe o chestiune care nu intră în autoritatea preşedintelui.

"Chiar dimpotrivă, vom accelera punerea în aplicare a angajamentelor asumate", a spus el. "Acordul de asociere este parte a programului nostru de guvernare, este unul dintre pilonii strategici ai ţării...şi vom implementa reforme şi vom creşte nivelul de bunăstare al cetăţenilor", a mai declarat acesta.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, marţi, la conferinţa de presă la care a participat alături de preşedintele rus, Vladimir Putin, că "după următoarele alegeri parlamentare, Partidul Soclialiştilor (PSRM) va câştiga majoritatea în Parlament", iar el va anula Acordul de Asociere cu UE.

Potrivit lui Dodon, acordul semnat de Republica Moldova şi UE nu a adus niciun beneficiu ţării ci din contră, Republica Moldova a pierdut piaţa rusă.

"Am declarat de multe ori că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Cred că acest Acord nu a adus niciun beneficiu pentru R. Moldova. Am pierdut piaţa rusă, dar totodată, volumul de export pe piaţa europeană a scăzut. Nu am obţinut nimic. După următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câştiga majoritatea în Parlament şi voi anula acest Acord", a declarat luni preşedintele Igor Dodon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici