Petreceri cu sute de persoane pe plajele din Spania. Poliţia i-a trimis pe petrecăreţi acasă FOTO

  • Sute de oameni au sărbătorit pe plaje sfârşitul stării de urgenţă.
  • Petrecăreţii au încălcat toate regulile impuse de pandemia provocată de coronavirus.
  • Poliţia din Madrid a intervenit într-o piaţă unde mulţi oameni dansau şi cântau.
941 afișări
Imaginea articolului Petreceri cu sute de persoane pe plajele din Spania. Poliţia i-a trimis pe petrecăreţi acasă FOTO

Sute de oameni au ieşit seară pe străzile marilor oraşe din Spania pentru a sărbători sfârşitul stării de urgenţă care a durat şase luni, informează CNN.

Starea de urgenţă a fost ridicată în 13 regiuni ale ţării la miezul nopţii, respectiv 23:00.

Petrecăreţii au încălcat toate restricţiile impuse de pandemia provocată de coronavirus: nu au purtat mască, nu au respectat regulile de distanţare socială şi s-au adunat în grupuri mai mare de şase persoane.

Într-un videoclip în timpul ultimelor ore înainte de stingere, o maşină de poliţie care patrula pe plaja din Barcelona avertizează mulţimile: „Este interzisă adunarea în grupuri de mai mult de şase persoane, vă rog să părăsiţi plaja”.

În Madrid, poliţia a intervenit pentru a alunga oamenii din piaţa centrală Puerta del Sol, unde mulţi dansau şi cântau.

„În general, oamenii din zona mea au acţionat iresponsabil”, a spus Oriol Estival, un tânăr de 22 de ani din Sant Celoni, un sat aflat la aproximativ 50 de kilometri de Barcelona. "Au apărut mulţimi de oameni în oraşe mari, cum ar fi Barcelona sau Madrid. Oamenii cunosc locurile în care nu există poliţie".

După carantina strictă din primăvara trecută, a doua stare de urgenţă a Spaniei a intrat în vigoare în octombrie anul trecut. Aceasta a permis oamenilor mai multă activitate, dar a inclus încă o serie de restricţii.

La nivel naţional, există 198 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, dar unele regiuni care vor menţine restricţiile, cum ar fi Navarra, au o rată mai mare.

Aproape 28% dintre spanioli, adică 13,2 milioane, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19, în timp ce 12,6% au fost complet vaccinaţi, potrivit ultimelor date publicate vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici