Phenianul avertizează Washingtonul să nu ignore termenul limită pentru consolidarea relaţiilor dintre cele două state

Un oficial nord-coreean a atras atenţia autorităţilor de la Washington asupra apropierii de termenul final acordat consolidării relaţiilor bilaterale dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, conform Agenţiei Centrale de Presă din Coreea de Nord (KCNA), citată de site-ul agenţiei Reuters.

558 afișări
Imaginea articolului Phenianul avertizează Washingtonul să nu ignore termenul limită pentru consolidarea relaţiilor dintre cele două state

Phenianul avertizează Washingtonul asupra finalizării termenului acordat îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două state

Delegatul nord-coreean pentru relaţia cu Statele Unite, Kim Yong Chol, a comunicat, prin intermediul KCNA, că ar fi o greşelă din partea Washingtonului să ignore finalizarea perioadei dedicate construirii „relaţiilor personale strânse” între preşedintele american Donald Trump şi omologul său nord-coreean Kim Jong Un.

Preşedintele Kim Jong Un a stabilit un termen la finalul anului calendaristic pentru a negocia procesul de denuclearizare cu liderul de la Casa Albă.

Kim Yong Chol a fost trimisul special al Phenianului la Washington pentru a purta negocierile dintre cele două state, înainte ca cel de-al doilea summit dintre cei doi lideri, ţinut în februarie la Vietnam, să eşueze în a produce efecte.

Oficialul nord-coreean a informat că Statele Unite au pus presiune asupra Coreei de Nord „într-o modalitate foarte vicioasă şi vicleană”, în loc să ia în considerare solicitarea Phenianului a se adapta la o nouă abordare, acuzându-le totodată de încercarea de a convinge alte state să impună sancţiuni asupra nord-coreenilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici