Pierre Lellouche sugerează că Parisul s-ar putea opune aderării României la spaţiul Schengen

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a sugerat că Parisul s-ar putea opune aderării României la spaţiul Schengen, dacă Bucureştiul nu va crea cât mai repede un plan de acţiune de urgenţă pentru integrarea romilor, relatează Le Monde, în ediţia electronică de joi.

46 afișări
Imaginea articolului Pierre Lellouche sugerează că Parisul s-ar putea opune aderării României la spaţiul Schengen

Pierre Lellouche sugerează că Parisul s-ar putea opune aderării României la spaţiul Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pierre Lellouche şi ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, efectuează o vizită la Bucureşti pentru a explica politica franceză pe tema romilor şi pentru a cere "un plan de urgenţă" Guvernului român.

Într-un interviu pentru cotidianul Le Monde, Lellouche aminteşte că "Franţa a fost primul avocat al intrării României în UE". Guvernul francez va cere Bucureştiului "ca România să prezinte cât mai repede un plan de acţiune de urgenţă pentru integrarea comunităţii rome".

Secretarul de stat a sugerat că, în caz contrar, Parisul s-ar putea opune aderării României la spaţiul Schengen. "Nu am avea un fundament pentru a stabili o legătură juridică între cele două probleme. Dar dacă România nu prezintă un plan de integrare a romilor, fiecare va suporta consecinţele", a conchis Lellouche.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici