Pilot inconştient: Depistat că a consumat canabis înainte de urca la bordul unui avion cu 192 de pasageri

Urme de canabis au fost detectate în sângele comandantului şi în cel al unei însoţitoare de bord ai unui avion de curse interne, care se pregătea să decoleze de la Magadan, în Extremul Orient rus, cu 192 de pasageri la bord, a anunţat marţi Agenţia federală pentru transporturi aeriene.

371 afișări
Imaginea articolului Pilot inconştient: Depistat că a consumat canabis înainte de urca la bordul unui avion cu 192 de pasageri

Pilot inconştient: Depistat că a consumat canabis înainte de urca la bordul unui avion cu 192 de pasageri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Faptele s-au produs la 21 octombrie, înainte ca avionul să decoleze spre Moscova, aflată la 7.000 kilometri distanţă, a anunţat Aleksandr Bugakov, directorul Departamentului Nord-Est al Agenţiei federale pentru transporturi aeriene (Rosaviatsia).

"Pulsul accelerat şi o tensiune sanguină ridicată prezentate de către comandant, pilotul secund şi o însoţitoare de bord au suscitat suspiciunile medicilor", care au solicitat înlocuirea echipei, a precizat acest oficial, citat de site-ul de informaţii NEWSru.com.

Rezultatele testelor au relevat marţi urme de canabis în sângele comandantului avionului şi însoţitoarei de bord. Sângele copilotului nu prezenta asemenea urme, potrivit acestei surse.

Contactată de AFP, Rosaviatsia a confirmat că medicii nu i-au permis comandantului avionului să plece în cursă, dar fără să precizeze motivul.

Cu o săptămână înainte de acest incident, un pilot în vârstă de 32 de ani al unei companii din Iakuţia (Siberia de Est) a fost reţinut având asupra sa un amestec interzis pentru fumat, pe care a mărturisit că îl consuma în mod regulat.

Rezultatele anchetei oficiale asupra prăbuşirii, în iunie, a unui avion Tupolev care efectua o aterizare în Carelia (nord-vest), soldată cu 47 de morţi, au relevat că pilotul avea o concentraţie de alcool în sânge de 0,8 grame/litru, echivalentul unui pahar de vodcă.

După o serie de catastrofe aeriene în acest an, autorităţile ruse intenţionau să echipeze cabinele avioanelor cu teste de alcoolemie, anunţa presa rusă la sfârşitul lunii octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici