Piraţii somalezi vor riposta în cazul unui atac pentru eliberarea petrolierului saudit

Piraţii somalezi aflaţi la bordul petrolierului saudit Sirius Star vor riposta în cazul oricărei intervenţii militare pentru eliberarea navei, a declarat, sâmbătă, unul dintre membrii grupului care a deturnat nava.

14 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi vor riposta în cazul unui atac pentru eliberarea petrolierului saudit

Piraţii somalezi vor riposta în cazul unui atac pentru eliberarea petrolierului saudit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că proprietarul superpetrolierului este suficient de înţelept şi nu va autoriza recurgerea la opţiunea militară, deoarece aceasta ar fi un dezastru pentru toată lumea. Suntem aici pentru a apăra superpetrolierul dacă vom fi atacaţi", a afirmat Abdiyare Moalim.

El s-a prezentat drept membru al grupului de piraţi, care are ca misiune formarea unui grup de apărare pe ţărm, în timp ce piraţii desfăşoară negocieri cu proprietarii navei, cărora le solicită o răscumpărare de 25 de milioane de dolari.

Locuitorii din zonă au relatat că piraţii au primit întăriri. "Dimineaţă devreme, am văzut cel puţin 10 piraţi înarmaţi îndreptându-se spre navă. Ambarcaţiunea lor a revenit la ţărm după ce i-a dus la vas", a declarat un pescar din zonă.

Circa 100 de combatanţi înarmaţi au ajuns încă de joi la Harardere, un port de pescuit situat la circa 300 de kilometri nord de Mogadiscio, în zona unde este ancorat, începând de marţi, petrolierul saudit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici