Planul de 1.900 de miliarde al lui Biden pentru redresarea economiei SUA

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a vorbit într-o conferinţă de presă despre starea economiei
  • El susţine că trebuie acţionat rapid ca să evite agravarea situaţiei
  • Biden pregăteşte un pachet de 1.900 de miliarde de dolari pentru redresarea economiei
295 afișări
Imaginea articolului Planul de 1.900 de miliarde al lui Biden pentru redresarea economiei SUA

Planul de 1.900 de miliarde al lui Biden pentru redresarea economiei SUA

America încearcă să se pună pe picioare după pandemie iar Joe Biden a anunţat primele măsuri. Nu se va baza pe ajutorul republicanilor în planul său în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

„Este un pachet mare şi curajos şi este răspunsul real la criza în care ne aflăm. Planul meu va crea mai multe slujbe, va duce la o creştere economică şi ne va face să fim competitivi cu restul lumii.

Avem unelte să reducem suferinţa din această ţară. Trebuie să alegem să le folosim. Este momentul să acţionăm”, a spus Biden în conferinţă.

Preşedintele şi aliaţii săi democraţi au pus la cale planul de bătaie. Un pachet pentru redresarea economiei în valoare de 1.900 de dolari. Casa Reprezentaţilor a trecut legea cu un vot de 219 la 209. În prealabil, propunerea a trecut de Senat. A fost prima dată când vicepreşedintele Kamala Harris a avut votul decisiv în Senat.

Joe Biden nu s-a abţinut şi a criticat atât ce s-a întâmplat în mandatul lui Trump, cât şi absenţa unui sprijin din partea republicanilor cu privire la pachet.

„Să le spun oamenilor că nu avem bani pentru a le alina suferinţă, pentru ca toţi să fie angajaţi, pentru a vaccina America. După ce 8.000 de miliarde de dolari deficit din cauza cheltuielilor din ultimii ani, o bună parte dintre aceştia ajungând la cei mai bogaţi oameni din ţară. Asta nu e nici adevărat, nici necesar.

Nu vă faceţi griji, rezistaţi, lucrurile vor fi mai bune. Vom ţinti mai jos. Aşa că totul va va dura mai mult. Cam până în 2025. Acesta este mesajul republicanilor”, a mai transmis preşedintele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici