Planul rus de încetare a ostilităţilor dintre Israel şi fâşia Gaza a fost prezentat fără succes în Consiliul de Securitate al ONU

  • Rusia a pledat în Consiliul de Securitate al ONU pentru încetarea focului dintre Israel şi fâşia Gaza
  • Rezoluţia nu a fost adoptată
  • Motivul amânării constă în revizuirea unei propuneri braziliene
642 afișări
Imaginea articolului Planul rus de încetare a ostilităţilor dintre Israel şi fâşia Gaza a fost prezentat fără succes în Consiliul de Securitate al ONU

Planul rus de încetare a ostilităţilor dintre Israel şi fâşia Gaza a fost prezentat fără succes în Consiliul de Securitate al ONU

Proiectul rus de rezoluţie a primit cinci voturi pentru şi patru voturi împotrivă, împreună cu şase abţineri. O rezoluţie necesită cel puţin nouă voturi pentru şi niciun veto din partea celor cinci membri permanenţi: Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie pentru a fi adoptată.

„Astăzi, întreaga lume a aşteptat cu răsuflarea tăiată ca membrii Consiliului de Securitate să ia măsuri pentru a pune capăt masacrului din Israel, dar delegaţiile ţărilor occidentale au călcat practic pe acele aşteptări”, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia. 

Rusia a propus vineri proiectul de text lung de o pagină, prin care cere eliberarea ostaticilor, accesul la ajutor umanitar şi evacuarea în siguranţă a civililor. Textul a condamnat violenţa împotriva civililor şi toate actele de terorism, dar nu a numit Hamas direct responsabil pentru că a ucis 1.300 de oameni în Israel.

„Prin omisiunea de a condamna Hamas, Rusia dă acoperire unui grup terorist care brutalizează civili nevinovaţi. Este scandalos. Este ipocrit şi este de neacceptat”, a declarat ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield.

Un vot asupra rezoluţiei rivale braziliene, care condamnă ferm „atacurile teroriste odioase ale Hamas”, a fost amânat până marţi seara pentru a acorda consiliului mai mult timp să dezbată propunerea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici