"Plecaţi din Ucraina acum, până nu e prea târziu" - Israel, Australia, Olanda, Italia, Canada, Marea Britanie, SUA şi Germania îşi roagă cetăţenii să părăsească Ucraina

Ambasadele multor ţări şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina pe fondul avertismentelor din partea puterilor occidentale că o invazie a Rusiei ar putea fi iminentă.

17236 afișări
Imaginea articolului "Plecaţi din Ucraina acum, până nu e prea târziu" - Israel, Australia, Olanda, Italia, Canada, Marea Britanie, SUA şi Germania îşi roagă cetăţenii să părăsească Ucraina

"Plecaţi din Ucraina acum, până nu e prea târziu" - Israel, Australia, Olanda, Italia, Canada, Marea Britanie, SUA şi Germania îşi roagă cetăţenii să părăsească Ucraina

Ambasadele multor ţări şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina pe fondul avertismentelor din partea puterilor occidentale că o invazie a Rusiei ar putea fi iminentă.

SUA, Marea Britanie şi Germania sunt printre ţările care le-au spus cetăţenilor lor să plece, scrie BBC

Moscova a adunat aproximativ 100.000 de militari de-a lungul graniţei cu Ucraina, dar neagă orice intenţie de invazie. 

Într-un apel telefonic, preşedintele american Joe Biden l-a avertizat din nou pe liderul rus Vladimir Putin despre costurile oricărei invazii.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că avertismentele de invazie ar putea stârni panica, pe care l-a numit „cel mai bun prieten al inamicilor noştri”.

Ambasadorul Marii Britanii rămâne la Kiev

Casa Albă a avertizat că o invazie ar putea avea loc în orice moment şi ar putea începe cu bombardamente aeriene. Rusia a caracterizat astfel de acuzaţii drept „speculaţii provocatoare”.

Personalul neesenţial a primit ordin să părăsească Ambasada SUA din capitala Ucrainei, iar serviciile consulare vor fi suspendate de duminică, deşi „o mică prezenţă consulară” va rămâne în oraşul de vest Lviv „pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă”.

De asemenea, Canada îşi mută personalul ambasadei la Lvov, în apropiere de graniţa cu Polonia, a informat presa canadiană. Ambasadorul Marii Britanii în Ucraina, Melinda Simmons, a scris pe Twitter că ea şi o „echipă de bază” rămân la Kiev.

Rusia însăşi face, de asemenea, schimbări, spunând că va „optimiza personalul” diplomaţilor săi din Ucraina, invocând „posibile acte de provocare din partea regimului de la Kiev sau a ţărilor terţe”.   

Multe ţări, inclusiv Australia, Italia, Israel, Ţările de Jos şi Japonia le-au sugerat cetăţenilor să părăsească Ucraina. Statele respective au evacuat, de asemenea, personalul diplomatic şi familiile acestora.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici