Pliante care cer înlăturarea lui Kim Jong-il, distribuite la frontiera între cele două Corei

Activişti sud-coreeni au marcat marţi aniversarea liderului nord-coreean Kim Jong-il distribuind pliante de o parte şi de alta a frontierei prin care cer înlăturarea "dictatorului".

50 afișări
Imaginea articolului Pliante care cer înlăturarea lui Kim Jong-il, distribuite la frontiera între cele două Corei

Pliante care cer înlăturarea lui Kim Jong-il, distribuite la frontiera între cele două Corei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 100 de activişti au ridicat în aer baloane care transportau 20.000 de pliante în localitatea Imjingak, situată la frontiera între Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

Baloanele au distribuit şi 30 de mici tranzistoare pentru a-i convinge pe nord-coreeni să recepţioneze programele sud-coreene ostile regimului stalinist de la Phenian.

"Campania are rolul de a le arăta fraţilor nord-coreeni că liderul Kim Jong-il nu este un idol, ci un dictator care i-a privat de libertate", a declarat Park Sang-Hak, un nord-coreean care a reuşit să părăsească ţara.

Ca în fiecare an, în Coreea de Nord au loc ceremonii pentru a marca aniversarea "iubitului lider" Kim Jong-il. Cu toate acestea, campania de propagandă pare mai redusă decât anii trecuţi, presa oficială promiţând combaterea "forţelor imperialiste" americane.

Anul acesta, numărul doi în ierarhia nord-coreeană, Kim Yong-Nam, a subliniat "necesitatea depăşirii relaţiilor ostile între Coreea de Nord şi Statele Unite prin dialog şi negocieri".

Phenianul consideră că Statele Unite sunt singurele care pot oferi regimului un pact de neagresiune sau chiar un tratat de pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici