Podolyak sugerează că România ar trebui să doboare dronele ruseşti care se apropie de graniţele sale

Un consilier de top a lui Zelenski spune că România ar trebui să doboare dronele şi rachetele ruseşti care se apropie de graniţele sale „pe o anumită rază”. El a spus că "tăcerea mieilor", o trimitere la ezitarea autorităţilor române de a admite că o dronă rusă a căzut în ţară, nu este o soluţie.

408 afișări
Imaginea articolului Podolyak sugerează că România ar trebui să doboare dronele ruseşti care se apropie de graniţele sale

Podolyak sugerează că România ar trebui să doboare dronele ruseşti care se apropie de graniţele sale

"Desigur, nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia din cauza unei dronecăzute pe un câmp românesc. Nu este cazul. Rusia îşi permite să folosească spaţiul aerian al României şi al altor vecini pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei pentru un singur motiv. Pentru că există tăcere", a scris pe X, fosta Twitter, Mihailo Podolyak, unul dintre consilierii de top ai preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Mihailo Podolyak sugerează că România ar trebui să doboare dronele şi rachetele ce se aproprie de spaţiul său.

„Poate că merită să articulezi mai ferm inadmisibilitatea de a încălca propriul spaţiu aerian? De exemplu, prin declararea disponibilităţii de a doborî aceste rachete şi drone pe o anumită rază pentru a-ţi proteja graniţele”, a adăugat el.

Consilierul lui Zelenski a cerut fapte de la ţările vecine şi a făcut o trimitere aparentă la ezitarea autorităţilor române de a admite că o dronă rusă a explodat în România.

„În cele din urmă, punctul cheie este că este necesar să ajutăm Ucraina cât mai curând posibil cu sisteme suplimentare de apărare aeriană, să le desfăşurăm în zonele de frontieră. Acest lucru va creşte semnificativ securitatea ţărilor care se învecinează cu Ucraina şi va limita capacităţile speculative şi provocatoare ale Rusiei. Este nevoie de acţiuni simple, nu de `tăcerea mieilor`...”, a mai spus Podolyak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici