Poliţia din Berlin a oprit protestul activiştilor împotriva măştii de protecţie

  • Poliţia din Berlin a oprit protestul de sâmbătă din cauza nerespectării dinstanţării sociale şi pentru că participanţii nu purtau mască
  • Activiştii contra mască de protecţie scandează în centrul Berlinului ”Opriţi minciunile despre corona!”, ”Merkel să plece!” şi ”Lăsaţi copiii să respire!”
  • Protestele se desfăşoară în condiţiile în care numărul de noi infectări cu COVID-19 este în creştere
1506 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Berlin a oprit protestul activiştilor împotriva măştii de protecţie

Poliţia din Berlin a oprit protestul activiştilor împotriva măştii de protecţie

Poliţia din Berlin a oprit protestul de sâmbătă, desfăşurat de activiştii împotriva măsurilor de protecţie şi prevenire a infectării cu COVID-19. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că în mare parte protestatarii au înţeles mesajul şi se retrag paşnic, însă mai sunt şi zone în care s-au raportat violenţe, cum ar fi incendieri ale containerelor şi drumuri blocate. 

În mai multe capitale ale Europei, printre care Berlin şi Paris, au loc proteste împotriva măsurilor de prevenţie a infectării cu coronavirus. Participanţii la proteste se opun vehement regulilor impuse de guvern, cu toate că în ultimele săptămâni numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 este în continuă creştere.

Autorităţile din Germania eu emis miercuri un comunicat prin care au anunţat că vor închide protestul de sâmbătă.
Andreas Geisel, senatorul de interne din Berlin, a declarat că autorităţile au decis să interzică protestele pentru a proteja oamenii împotriva infecţiei. ”Suntem încă în mijlocul unei pandemii şi numărul persoanelor infectate este în creştere”, a declarat Geisel.

Până acum, protestatarii s-au strâns în centrul Berlinului, la Poarta Brandenburg, cu pancarte şi mesaje precum ”Opriţi minciunile despre corona!”,  ”Merkel să plece!” şi ”Lăsaţi copiii să respire!”.

Vineri, Angela Merkel i-a rugat pe cetăţeni să rămână precauţi şi să se protejeze împotriva virusului, aşa cum au făcut şi până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici