Poliţia din Berlin a reţinut 39 de persoane în urma marşului unor simpatizanţi ai extremei drepte

Poliţia din Berlin a anunţat, duminică, faptul că 39 de persoane au fost reţinute în urma marşului de extremă dreaptă pentru comemorarea a 30 de ani de la moartea fostului lider nazist Rudolf Hess, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

885 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Berlin a reţinut 39 de persoane în urma marşului unor simpatizanţi ai extremei drepte

Poliţia din Berlin a reţinut 39 de persoane în urma marşului unor simpatizanţi ai extremei drepte

Peste 500 de neonazişti au încercat să meargă către fosta închisoare din districtul berlinez Spandau, unde Rudolf Hess a murit în 1987. Acest demers a fost blocat de către grupuri de stânga şi de către rezidenţi germani.

Dintre persoane reţinute de către poliţie, 35 au participat la marşul de extremă dreaptă, în timp ce patru persoane au luat parte la contraprotest. Aproximativ 1.000 de poliţişti au fost detaşaţi pentru asigurarea ordinii publice.

12 neonazişti sunt investigaţi pentru afişarea unor simboluri interzise, iar celelalte persoane sunt cercetate pentru asalt, perturbarea liniştii publice, rezistenţă la reţinere, consum de droguri şi încălcarea legii privind adunările publice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici